Sokan használjátok a QuickTime-ot filmnézésre - ez derült ki a leveleitekből. Sokan észrevettétek ugyanis, hogy az OS X 10.9 óta az Apple saját médialejátszója hülye lett mint a segg.

Ha ugyanis egy .avi-t vagy egy .wmv-t akarunk lejátszani vele, egy ideig konvertálgat, majd közli, hogy neki ez nem megy. Szívesen játszik viszont le .mov-ot, aminek nyilván nagyon örülünk ebben a helyzetben.

Screen Shot 2013-10-28 at 15.17.52.png
Screen Shot 2013-10-28 at 15.17.56.png

Mi történt? A QuickTime magától nem képes avi-lejátszásra, sosem volt képes. Mindenféle kiegészítőkre hagyatkozik, amikor a legelterjedtebb kiterjesztések bukkannak fel. Ilyen a Flip4Mac, a Perain, a DivX for Mac és mindenféle egyéb kodekek. Én a Flip4Mac-et használtam, ami 10.8-cal tökéletes megoldás volt, most azonban láthatóan nem képes megbirkózni a feladattal: nem megy sem az avi, sem a wmv. És a QuickLook sem működik ezeknél, ami viszont még bosszantóbb.

Hogy mi lehet a baj a Flip4Mac-kel? A weboldalukra látogatva látszik:

f.png

Büszkén hirdetik, hogy kompatibilisek az előző OS-verzióval. És ez a "hivatalos" megoldás, tehát ez a Microsoft által nyújtott segítség. Minden, amit adni tudnak.

A support oldaluk szerint ráadásul minden rendben van:

Screen Shot 2013-10-28 at 15.13.00.png

Én meg újratettem a Flip4Macet, és nem sikerül. Nem tudom, hol lehet a probléma, úgyhogy titeket kérdezlek: valakinek sikerült a megoldás?