Ez a sztori nem úgy indult, hogy milliárdos befektetők pénzéből felhúztak egy gyárat, mellé egy csarnokot, ahol az elkészült gépeket tároltál, amíg el nem indultak a világszintű disztribúciós hálózat valamelyik csatornáján. Garázsban rakták össze kézzel az Apple 1-et, és ahogy az a képen is látszik, Steve Jobs hálószobájában tárolták az elkészült számítógépeket:

article-2462931-18c5cbc000000578-776_634x452.jpg

A fotót eddig nem sokan látták, csak mostanában került elő egy Apple 1 aukció során. Annyit biztosan lehet tudni, hogy a kétszáz legyártott darabból körülbelül ötven ott van a képen, és több mint valószínű, hogy az fényképező másik oldalán maga Steve Jobs állt.

Hivatalosan egyébként 61 fennmaradt példányról tudnak (ennél azért sokkal több lehet elfekvőben), viszont csak hat maradt működőképes a mai napig. Mindenesetre egy ilyen gép sokat ér, az aukciókon akár tízmillió forintot is el lehet érni az eredetileg 145 ezer forintért kínált gépért, de 2010. novemberében például 40 milliót fizetett valaki Londonban, a Christie's aukciós házban egy különösen jó állapotban fennmaradt példányért, ami mellé eredeti csomagolást és egy Jobs által aláírt technikai leírást is mellékeltek. De a legtöbbet mégis idén májusban fizettek Kölnben egy működő Apple 1-esért: 150 millió forintért ütötték le a példányt.

Amit azért már nehéz ép ésszel megmagyarázni.