A Wall Street Journal belső informátorokra hivatkozva azt állítja, az iPhone-ok differenciálódása nem áll meg a high-end vs. olcsóbb megoldás jövő heti kettéágazásával. A lap azt állítja, az Apple 4.8-tól 6 colig tesztel iPhone-okat.

A most bemutatott Galaxy Note 5.7 colos, és ekkora, szóval lehet elképzelésünk a 6 colos iPhone-ról is:

note-hero.jpg

És mondhatjuk, hogy az Apple minden hülyeséget szokott tesztelgetni, amiből végül nem lesz semmi, de két dolog miatt biztosak lehetünk abban, hogy komolyan gondolják. Egy: a piac elvárja a lóbaszó kijelzőket, és az Apple láthatóan próbál megfelelni ennek az igénynek. Kettő: a 4.8 - 6 col olyan messze van a jelenlegi iPhone-ok 4 colos kijelzőjétől, hogy átmeneti zavarodottságként nem lehet az esetre hivatkozni.

Egyébként alapvetően nem kell félni attól, hogy többféle iPhone-t mutatnak be minden évben. Tudom, volt egy bája annak, hogy na gyerekek, ez _az_ iPhone, és idén ezt kapjátok, de úgy tűnik, nem volt tartható ez a hozzáállás. Vagy az örökösök nem tudták tartani, tulajdonképpen mindegy. Ahogy az iPad megkapta a mini termékvonalat, vagy a 2001-ben bemutatott első iPodra három évvel jött az iPod mini, aztán még egyet a shuffle-re, az iPhone-ból is egyre többféle lehet.

Lehetne úgy is, hogy amikor megrendeled a készüléket, kapsz egy csúszkát és checkboxot. A csúszkán beállítod a méretet 3.5 (iPhone 4S) - 9.7 (iPad Retina) col között, és kipipálod, akarsz-e bele SIM-kártyát, meg telefonálási funkciót. És akkor nem kell itt iPod touch, iPhone, iPad mini, iPad Retina termékcsaládok külön fejlesztgetésével foglalkozni, ezzel a két beállítással az összes lefedhető. És biztosak lehetünk benne, hogy valakinek lesz igénye a 10 colos döggel is telefonálni.

Mert a fogyasztók tudják a legjobban, mi kell nekik, igaz?