Nem elég a fali csatlakozós ŐRÜLET egy napra, most kiderült: az Apple az Egyesült Államokban iPhone-becserélősdi akcióba kezd.

screen-shot-2013-08-30-at-10-21-24-am.png

Az iPhone Reuse and Recycling Program a nevéből adódóan arra jó, hogy a régi, használt, a nagy nyugati dőzsölés és shakirás seggrázás közepette kukába dobott iPhone-októl értelmesebben szabaduljanak meg. Aki nem akar szarakodni az eBay-jel, beviheti a megunt iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5 telefonját, és Gift Cardot kap érte. A kártya értéke attól függ, mennyire sérült a telefon, milyen állapotban vannak a gombjai, beázott-e, ilyesmi. Ezt azonnal be kell váltani egy másik iPhone-ra.

A 9to5Mac forrásai szerint egy használt, jó állapotú iPhone 5-ért 250 dollár (57 ezer forint) körüli összeget, egy 8 gigabájtos iPhone 4-ért pedig 120-140 dollárt (27 ezer és 32 ezer forintot) kaphatunk. Itthon ennek kétszeresét lehet elkérni az apróhirdetések tanúsága szerint minkét modellért, szóval ne rohanjatok USA Apple Store-ba, ha eladnátok a készüléketeket. Aki például nagyon unatkozik, és az egy éve vásárolt iPhone 5-ösét cseréli be, elég rosszul jár. A 16 gigás kártyafüggetlen modell 650 dolláros ára helyett így még mindig ki kell fizetni 400-at.

Én is pont most akarok megszabadulni a néhány hónapja garanciában cserélt, karcmentes iPhone 4-esemtől, akit érdekel, írjon. Csak úgy, mellékesen.