A Macworld cikkében néhány tök egyszerű, de hasznos lehetőséget mutatnak be az iCloud webes email felületén. Mivel nem szoktam nagyon ellátogatni az icloud.com-ra, így nem is láttam ezeket a beállításokat, amikor meg először ismerkedtem a webes programmal, valószínűleg átsiklottam felettük.

Pedig milyen hasznosak.

Screen Shot 2013-08-12 at 4.46.05 PM.png

Ugye az iCloud webes felülete, az icloud.com indulása óta a leveleinket elérhetjük akármilyen gép akármilyen böngészőjéből, ezt talán mindenki tudja. Ha nem, most mondom.

Azonban van itt egy-két lehetőség, amit érdemes kifejezetten itt nyomogatni. Ilyen például a Rules.

Screen Shot 2013-08-12 at 4.54.30 PM copy.png

Screen Shot 2013-08-12 at 4.27.45 PM.png

Egy hosszabb posztot írtam már korábban a maces Mail finomhangolásáról, arról, hogyan kell okos szabályokkal könnyebbé tenni az életünk. Az icloud.com-on található Rules azonban más: kicsit több, kicsit kevesebb.

Több azért, mert az itt beállított rule-ok minden eszközünkön ugyanúgy érvényesek lesznek. Akár iPhone-ról, akár iPadről vagy Macről férünk hozzá az @icloud.com postafiókunkhoz, az itt beállított szabályok működni fognak. A Macen beállított rule-ok csak a Macen működnek.

Kevesebb ez a lehetőség azért, mert nem tartalmaz annyi feltételt. A program annyit vizsgál meg, hogy egy adott email kitől jött, kinek van cc-zve, vagy milyen szavakat tartalmaz a tárgy mező, ez alapján az adott mailt áthelyezi, továbbítja vagy törli. A mappába rendezésre tehát kiválóan alkalmas (a weben új mappát is tudunk létrehozni természetesen, a Folders felirat melletti + jellel), mint ahogy a nem kívánt feladók leveleinek automatikus kukázására is csodálatos választás.

Screen Shot 2013-08-12 at 4.26.42 PM.png

Van még itt egy jó gomb: a Vacation. Míg az OS X-es Mailben az automatikus válaszért is szabályt kell pipálgatni, itt ugyanezért csak egyet kell kattintani, és működik. Nem egy nagy csoda ez, de sokan tudják értékeli, akik eddig Mailben oldották meg a kérdést.

Screen Shot 2013-08-12 at 4.25.40 PM.png

Az Accounts gomb alatt az Add an alias... segítségével pedig legfeljebb három alias postafiókot állíthatunk be,  regisztrációknál ezt használni kiváló.