Most egy Quora-kommentből írok posztot, és ez csak azért nem ciki, mert a Forbes ugyanebből cikket is írt.

Forrest Liau válaszolt az oldalon egy felvetésre, amihez hasonlót már mindannyian hallottunk: az Apple talán haldoklik, és lassan vége a cégnek. Liaut, aki fiatal kora ellenére egy rakás szakmai tapasztalatot szerzett és saját vállalkozásba is kezdett, nemrég vették fel az Apple-höz. Még egy napot sem dolgozott, de úgy érezte, meg kell osztania a kérdezővel saját álláspontját. Hogy miért csatlakozott ő a céghez.

apple-future-cupertino-campus-4-660x366.jpg

Az egyik érdekesség az írásban, hogy kiderült: Liaut anélkül vették fel, hogy direkt tapasztalatai lennének a munkakörével kapcsolatban. Fontosabb volt, hogy szenvedélyesen szeretne ezzel foglalkozni, és magas elvárásai vannak a munkájával kapcsolatban. Ez a szempontrendszer nem is annyira meglepő, végül is az Apple-ről van szó, mégis örülök, hogy még mindig így mennek ott a dolgok.

Mint az újonc megtudta, az Apple-nél semmi sem érinthetetlen - az ipari dizájnercsapat elképzeléseit kivéve, ahhoz igazodni kell. Mindenre lehet egy más, jobb ötlete, és van rá esély, hogy meg is valósul az elképzelése. És nem kecskére van bízva a káposzta: Liau azt mondta, akikkel találkozott a cégnél, olyan szinten voltak profik, mintha Steve Jobs DNS-ét osztották volna szét a főhadiszálláson.

Liau most értette meg, ami kiderült 2008-ban, az App Store nyitásánál, így kimondva mégis meglepő állítás. A cég jövője nem azon múlik, hogy elegáns termékeket tud-e gyártani. A lényeg, hogy megfelelő platformot tud-e adni az App Store-ba dolgozó fejlesztőknek, akik megszállottan ki akarják szolgálni a saját ügyfeleiket, ezáltal az Apple vásárlóit. Amíg a hardver- és szoftverkörnyezet alkalmas a programok használatára, és az appok elkészítését kellően leegyszerűsítik, addig fényes a jövő - állítja az Apple-újonc. A zárt rendszer pedig ugyanebben segít: a kalózprogramok könnyű terjedését akadályozza.

Ilyen optimisták tehát azok, akiknek kinyílt az ajtó Cupertinóban. Én pedig örülök ennek, az ikonok rajzolata ezek után nagyon nem is érdekel. Jó tudni, hogy továbbra is szenvedélyes és tehetséges emberekre vadásznak.