A Linkedln profilok vizsgálása közben jött rá a MacRumors, hogy legalább 12 mérnököt vett át az Apple az AMD-től az elmúlt hónapokban. A szakemberek korábban a processzorgyártó grafikus csipekkel dolgozó részlegén dolgoztak, és az is látszik, hogy most az Apple orlandói gpu-csoportjába kerültek, szóval a munkakörük nem változik.

A munkaerő-keresés egyébként nem állt le, továbbra sincs vezetője a csapatnak, szóval ha valaki érez magában elég tehetséget a világ legjobb gpu-mérnökeinek irányítására, ne habozzon jelentkezni az Apple-nél.

A társaság egyébként 2010-ben jelentkezett először saját tervezésű processzorral, az A4-es az iPadben, az iPhone 4-ben, az iPod touch-ban és az Apple TV-ben is dolgozott. Jelenleg az ötödik generációnál tartanak (A4, A5, A5X, A6, A6X), bár az A6-os volt az első, nemcsak átdolgozott, hanem alapjaitól házon belül fejlesztett csip.

13.05.29-A6.jpg

Az elmúlt években az Apple folyamatosan vette át a konkurensektől a csipfejlesztő mérnököket, és egyre nagyobb tapasztalatra tett szert ebben az iparágban. A csipek jellemzően kétmagosak, szemben a mostanában elterjedtebb négymagos felépítéssel, ezzel együtt is a premier pillanatában a leggyorsabbak közé tartoznak. Az elemzők arra számítanak, hogy az új iPhone-ban mutatkozik majd be az A7-es processzor.