Ron Johnson 2011-ben hagyta ott az Apple retail üzletágának vezetését. Mindenki nagyon sajnálta, egyrészt mert egy olyan szerethető üzlethálózatot hozott létre, ami hihetetlen jó számokat produkált, másrészt mert az utódja néhány döntésével majdnem az egészet összedöntötte. Őt gyorsan ki is rúgták.

Azt gondoltuk, Ron Johnsonnal bárki jól jár. Még a J. C. Penney üzletlánc is, és valami fura Apple Store-ok létrejöttét láthatjuk majd. Nemrég azonban kirúgták Johnsont, és most az is kiderült, miért: őt teszik felelőssé a vezetése alatt elért 25 százalékos forgalomcsökkenésért, ami csaknem egymilliárd dollár veszteséget okozott a cégnek.

johnson_jobs.jpg

A dologban a legkínosabb, hogy most egy tévészpotot is elkezdtek nyomni, amiben gyakorlatilag Johnson döntései miatt kérnek elnézést:

Nem titok, a J. C. Penney nemrég megváltozott. Voltak változások, amiket szerettél és voltak, amiket nem, de ami számít: tanultunk a hibáinkból... Gyere vissza a J. C. Penney-hez. Figyelünk rád.

És hogy mit csinált Johnson? Volt néhány alapvető változtatási igénye természetesen, mint a nagy formátumú embereknek általában, miután leszálltak egy rakétaként kilőtt cég vezetői székéből. Eltüntette például az akciós árakat, a trendi készülékeket pedig egy "bolton belüli bolt" rendszerben akarta értékesíteni. Aztán kiderült, hogy az emberek nem akarnak bolton belüli boltot, és ha nem látnak akciós táblát, akkor oda mennek, ahol látnak.

Nagyon kellemetlen.

via Appleinsider