Oké, én is elismerem, hogy csak többé-kevésbé kerek ez a hír: azt még értem, hogy az Apple kirúgta a Samsungot és új partnert keresett a mobilcsipek fejlesztésére és gyártására - ez a biznisz több milliárd dollárt jelent a partnercégnek, amiből a Samsung simán fedezhette az Apple-ellenes kampányát, vagy a rivális termékeinek a fejlesztését. Elég hülye helyzet volt.

Éppen ezért tök logikusnak tűnik a Korea Times értesülése: a lap azt állítja, hogy a projektet a TSMC nyerte el, a következő, 20 nanométeres gyártástechnológiával készülő A7-es csipet már ez a cég készíti. Amit viszont nem értek: a lap szerint az A7-es a következő év első felében fog megjelenni, ami nem stimmel. Jelenleg az A6-os és A6X processzorokat használja az Apple az iPhone 5-ben és az iPadben, egészen biztos, hogy nem húz még ki még egy évet ezekkel, és az A7-es csip még idén piacra kerül az iPhone 5S-sel.

600px-apple_a6x_chip.jpg

Szóval vagy az A8-as lesz az első közös csip, vagy a váltás már rég megtörtént, és hónapok óta a TSMC-vel közösen dolgozik az A7-esen az Apple, vagy azt még a Samsunggal közösen fejlesztette ki, de a gyártást most átviszi a TSMC-hez.

Micsoda izgalmas izgalmak!