Jól látjátok, tavaly december óta nincs adás. Akik képesek kirakni a képet az apró mozaikdarabkákból, bizonyára belátták már, hogy ha egy heti sorozat tíz hete nem jelentkezik, az elég komoly kreatív válságot jelenthet. Tovább megyek: a sorozat ismert formájában megszűnt.

Azért csak most írunk erről, mert én például a közelmúltig meg voltam győződve arról, hogy volt valamilyen hivatalos kommunikáció a részünkről a SmartEast weboldalán vagy a Youtube-csatornán. De még most is napi szinten kapunk tőletek leveleket azzal a kérdéssel, hogy mi történt a sorozattal, úgyhogy öntsünk tiszta vizet a pohárba: megszűnt.

Egyébként kábé pont egy éve, tavaly márciusban kezdtünk a negyedik Appleblog-szülinapon, ezzel a videóval (ebből következik, hogy heló, ötévesek vagyunk!):

Nagyon nem akarjuk túlmagyarázni az okokat, de röviden azért összefoglalom: volt egy elvárásunk a sorozat nézettségét és színvonalát illetően, de ezeknek az elvárásoknak negyven epizód után sem sikerült megfelelni. A SmartEast tagok közt volt némi vita arról, hogy mekkora a baj, hogy van-e egyáltalán baj. Mi Ádámmal a radikális öngyilkos elitkommandót alakítottuk, és a tárgyalások alatt ahhoz tartottuk magunkat, hogy ha csak nem lesz jelentős reboot, kiszállunk a SmartEast Híradó gyártásából.

A reboot elmaradt, mi formailag kiszálltunk, ettől azonban persze még mehetett volna tovább a sorozat, de nem ment: a további megbeszéléseken a stáb maradék kreatív része nem tudott megállapodni abban, hogy milyen finom javításokkal lehetne jobbá tenni a videókat (mert azt ők is tudták, hogy változni kell), így a kiszállásunk után néhány ezredmásodperccel a SmartEast Híradó maradék része is darabokra hasadt.

Hát így.

És akkor egy kis statisztika: összesen 41 plusz két videó készült, a legnézettebb adás a harmadik volt, 27 ezer megtekintéssel (de ebből egy csomó Csádból, vagy honnan jött), egyébként olyan 5-7 ezres volt az átlagos nézettség, aminek minimum a duplájával lettünk volna elégedettek. Összesen egyébként 2547 feliratkozónk és 310.170 megtekintésünk volt.

Screen Shot 2012-07-06 at 2.46.13 PM.jpg

A megszűnés persze csak a videós sorozatra vonatkozik, maga a szövetség tovább él, még ha ez most gyakorlati szempontból nem is jelent semmit. Majd fog, ezen dolgozunk, a SmartEast név megint szép lesz. És az sincs kizárva, hogy egy nap újra lesz SmartEast Híradó, de az már egy gyökeresen átdolgozott, szándékaink szerint minőségibb termék lesz.

Akik nézték, azoknak köszönjük, hogy velünk tartottatok, búcsúzzunk Ancsa utolsó videójával, amiben összefoglaltuk a legjobb pillanatokat: