A Digitimes írt arról, hogy a kisbb okstelefongyártók után az Apple és a Samsung is bevezeti 2013-ban a vezeték nélküli töltést a zászlóshajó modelljeikbe. Az informátorok szerint a Samsung a készülékre pattintható külső tokban gondolkozik, míg az Apple beépített megoldást keres.

iphone-4s-wireless-charging.jpg

2008 óta, amióta az Appleblogot írjuk, napirenden van a vezeték nélküli iPhone-töltés jóslata. Sőt egy cég már akkor is gyártott külső tokot, amivel iPhone-t, iPodot, BlackBerryt lehetett tölteni egy fémtányérra helyezve. Tavaly már olyan videót is láthattunk, ami házi barkácsolással beapplikálta az iPhone 4S-be a vezeték nélküli töltést:

Az Apple nyilvánvalóan megvizsgálta a lehetőséget, és elvetette, öt év alatt piacra dobták volna a saját megoldásukat egy létező, kiskereskedelemben kapható technológiára.

Sőt, Phil Schillert meg is kérdezték tavaly, miért nincs vezeték nélküli töltés az iPhone-hoz, mire azt válaszolta, nem látják a megoldásban a kényelmi faktor gigászi emelését, mivel a dokkolót így is be kell dugni a falba.

Én sem igazán érzem, hogy sokkal kényelmesebb megoldás lenne ez. Az autóban elhelyezett töltőtálca esetében érteném. Vagy mondjuk ha otthon letehetném bármelyik asztalra a telefont tölteni, azt mondanám, oké. De így szerintem ez csak a kis telefongyártókat teszi szexibbé, semmi másról nincs szó.

De ha valaki használja, és azt mondja, ez a jövő, ne hallgassa el a véleményét.