Tegnap megjött az üzenetem, hogy a február 8-án letöltött Mailbox app végre elindult a telefonon, megjött az üzenet, hogy elfogyott előlem a félmillió wannabe júzer. Ilyenkor szoktak pezsgőt bontani, meg ünnepelni, de én valahogy már le sem szartam a dolgot. Egy hónap alatt ugyanis még egy Scarlett Johansson-vetkőztető app is képes érdektelenségbe fulladni.

IMG_6801.PNG

Na jó, azért kelletlenül kipróbáltam Mailboxot. Az alkalmazás alapvetése, hogy a leveleidet nem levelekként kezeli, hanem taskokként, egyébként tök jó. Mert egyébként azok is, mindenkinél bevett gyakorlat, hogy olvasatlanra állít vissza egy levelet, ha még dolga lesz vele, vagy megzászlózza valami rikító színnel, hogy feltűnjön. De mindez ultrabéna megoldásnak tűnik a Mailboxhoz képest.

Itt a levelet olvasás után kétfelé ránthatjuk el. Ha jobbra húzzuk, a levelet lenyugtázzuk, archiváljuk a program nyelvezete szerint. Ez itt annyit tesz, elolvastuk, nincs vele több feladatunk. Ha az archivált oszlopból még egyet jobbra húzunk, mert annyira nem érdekel már minket a levél, akkor letörli a levelet a Mailbox. Az archivált elemeket más kliensen ugyanúgy megtaláljuk az inboxban, szóval nem történik tragédia, ez inkább egy logikai hozzáállás: ha egy levéllel már nem kell foglalkozni, akkor archiváljuk. Kereshető, meglesz később is, de az inboxból kikerül, mert ott az aktuálisan átnézendő cuccok vannak csak.

IMG_6778.PNG

Ha viszont a levelen balra csúsztatjuk az ujjunkat, azzal bedobjuk azt a később intézendő mappába. Felugrik egy ablak, amiben kiválaszthatjuk, kicsit később, holnap, esetleg hétvégén vagy egy másik időpontban figyelmeztessen rá a program, hogy valamit csináljunk vele. Egyetlen (na jó, két) mozdulattal naptári figyelmeztetést készíthetünk egy levélből, ami végre olyan státuszba emeli a levelezést, ahol egyébként is van.

IMG_6777.PNG

Az egész program erre ficsörre épül, és sajnos másban nem is hozza ezt a szintet. A keresője például egyszerű, és alig dob fel találatokat, szerveren keresés meg elképzelhetetlen a számára. Ezért a ficsörért meg nem fogok váltani, főleg nem erre.

Szóval Apple, kérlek, építsd be a Mailboxot a Mailbe, fejlessz egy rendes keresőt, mert a tiéd nem jó, aztán én köszönöm szépen, jól is vagyok.