A Fortune idén is elkészítette a Most Admired Companies listáját. Hatalmas munka, mivel 1800 céget vizsgálnak világszerte, 3800 igazgatóval és vezetővel töltetnek ki kérdőívet, de az a furcsa, hogy a végére minden évben ugyanaz jön ki.

Az első az Apple, ahogy hat éve egyfolytában.

tim-cook.jpg

A második a Google, mint ahogy tavaly is.

A harmadik az Amazon, mint ahogy tavaly is.

A negyedik a Coca Cola, mint ahogy tavaly is.

Az ötödik helyen a Starbucks végzett idén, végre valami változatosság, egy éve az IBM állt ugyanitt.

Egyébként a top 10-be csak egyesült államokbeli cégek kerültek, és elnézve a nemzetközi helyzet fokozódását ez azért már elég fura, na. Nem találtak egyetlen bámulatos vállalatot sem a világ többi részén? Európa már szart ér? (költői kérdés)

Az Appleblogon azonban a hangsúly az első helyen álló cégen van, meg azon a tényen, hogy a cupertinóiak megítélése még mindig nagyon jó. Ha valakit érdekel az indoklás is, íme:

Apple has had a rough time lately with its stock price in a free fall and the widely publicized failure of its Maps feature. However, it remains a financial juggernaut, posting $13 billion in net income last quarter, making it the most profitable company in the world during that period. The company has its fanatical customer base, and it still refuses to compete on price, making the iconic iPhone and iPad products that are still widely seen as prestige devices.