Miközben a világ legnépesebb országára koncentrál mindenki, a kínai gazdaság és vásárlóképes kereslet alakulására, meg az Apple kínai terjeszkedésére, Indiáról picit megfeledkezünk. Pedig mint a világ második legnépesebb országa, vannak benne lehetőségek.

800px-India_GDP_without_labels.PNG

Főleg a dinamikusan fejlődő gazdasága miatt. Ennek köszönhető, hogy az okostelefonok iránti kereslet is ugrásszerűen megnőtt. Az Apple állítólag 300-400 százalékos növekedést ért el az utóbbi néhány hónapban ebben az országban.

indias-phone-market-1.jpg

A masszív növekedés azonban a lakosság kis százalékának köszönhető, legfeljebb egy-kétszáz millió főről beszélünk a ZDNet írása szerint, ami csepp a tengerben az ország 1,2 milliárd lakójához viszonyítva. De a növekedés dinamikus, és India a többi BRIC országgal (Brazília, Oroszország, India és Kína) együtt szépen gyarapodik. És ez persze azt jelenti, hogy vásárol okostelefonokat.

Persze nem holnap lesz, amikor India jelenti majd a következő nagy dobást. Cook úgy fogalmazott nemrég, középtávon van néhány, Indiánál fontosabb ország, amire koncentrálnak. Ettől függetlenül tudják, hogy merre vezet az út, és egyre nagyobb figyelmet fordítanak az országra, az Economic Times szerint például 30-ról 150-re növelték az ottani Apple-dolgozók számát.

Hát emiatt jönnek fel időről időre az occsó iPhone-ról szóló pletykák, hiszen ezekben a régiókban már sokkal korábban el lehetne kezdeni az emberek kezébe adni az almalogós okostelefont, ha az árával igazodnának az anyagilag érdekeltek pénztárcájához. Mert onnan nézve ez egy jogos igény, és ők vannak többen. Viszont az Apple nem a maga ellensége, ezt meg innen láthatja mindenki. Egyelőre még nem.