Lássuk be, az iOS 6 a mi szempontunkból egy tökéletesen céltalan, sőt, szemét frissítés volt. Semmi hasznunk abból, hogy a Siri okosabb lett, a Passbookot megint nem elsősorban a magyar piacra találták ki. Kaptunk ugyan néhány olyan apróságot, mint az iCloud Tabs, vannak hívásvárakoztatási opciók, megjelent a Shared Photo Streams és a Facebook-integráció, de ezek együtt sem nyújtanak annyi előnyt, amennyi szívást jelent a Google Maps lecserélésre. A régi, pontos térkép helyett kaptunk egy olyan alkalmazást, ami a magyar települések helyzetét csak körülbelüli pontossággal képes megtippelni, a legnagyobb újítás, a 3D-s nézet viszont nyilván még évekig nem lesz elérhető Magyarországon.

És a másik történelmi bűn a Youtube-app kinyírása volt. Emiatt idegeskedtem a legtöbbet. Főleg iPaden, ahol egyszerűen NEM VOLT normális lejátszó. Csak az iphone-os verziót tudtuk használni a képernyő közepén, vagy kétszeres méretűre növelve. Ez viszont annyira fapados, méltatlan, házi barkácsolós felülete volt az egyik legfontosabb netes tartalom elérésének, hogy minden egyes alkalommal anyáztam az Apple-t, amiért ilyen helyzetbe hozott (a licenszjogok a zsebében voltak, használhatta volna még a saját alkalmazását). Mégis hogy a francba engedhette meg magának, hogy ilyen puritán, nyomorúságos körülmények közt használják az iPadesek milliói a Youtube-ot? Arról már ne is beszéljünk, hogy az Airplay sem működött, a lejátszott hangot ugyan át tudtuk küldeni az Apple TV-n keresztül a tévére, a képet már nem.

Szuszááá.

Tragédia volt az egész.

Mostanáig, mert ma kiadta a Google a frissített Youtube appot, ami tud mindent, amit tudnia kell. Plusz most már iPhone 5 kompatibilis is, szóval megtölti a teljes képernyőt az alkalmazás.

IMG_1234.PNG

IMG_1235.PNG

Több mint két hónapot kellett várni rá, örüljünk, hogy végül befutott.