A T-Mobile-nál mától elérhetőek az Ikon LTE csomagok, ami azért nagy szó, mert ezekkel lehet először okostelefonokkal, hangelőfizetés mellett LTE-hálózatra csatlakozni Magyarországon.

Íme a tarifák:

T-Mobile Ikon LTE díjcsomagok_1.png

Hiába rendeljük azonban meg az új tarifákat (a régi ikonosoknak is meg kell), egyelőre egy szoftverfrissítés szükséges a 60 Mbit/s eléréséhez. Ez rövidesen meg is érkezik.

További hasznos részletek a Hwsw-ről:

Az Ikon díjcsomagok mellett december 1-től egyes Mozaik díjcsomagoknál is elérhetővé vált az LTE hálózat teljes kapacitásában, így a Mozaik L, XL és XXL díjcsomagok előfizetői tarifaváltás nélkül használhatják ki az új technológiában rejlő lehetőségeket.

A T-Mobile-nál egyelőre az iPhone 5 az egyetlen olyan okostelefon, mely képes LTE-hálózatra csatlakozni (a már említett szoftverfrissítés után), a szolgáltató azonban várhatóan még a karácsonyi szezonban több új csúcskategóriás LTE-s okostelefont megjelentet majd a kínálatában. Ilyen lehet például a Nokia Lumia 920, vagy a Samsung Galaxy S III LTE-s változata. A díjcsomagok átalakítása egyelőre nem jelent a hangszolgáltatás tekintetében technológiai előrelépést, így a T-Mobile nem indított az LTE-hálózaton hangszolgáltatást (VoLTE), a beszédforgalom továbbra is a GSM-hálózaton keresztül zajlik, míg az adat az LTE, WCDMA, illetve 2G-s hálózaton keresztül közlekedik (elérhetőségtől függően).