Szenzációhajhász címnek tűnik, de majd mindjárt megértitek, miről van szó. Múlt héten keresett meg minket a Discovery Channel a Hogyan találtuk fel a világot? című sorozat következő epizódja miatt, ami a mobilokról fog szólni. Megkérdezték, hogy nincs-e kedvünk részt venni egy nyereményjátékban, mi meg igent mondtunk a felkérésre.

Főleg, hogy nem mi, hanem ti nyerhettek a sorsoláson.

Az apropót tehát a kedd esti tízkor kezdődő epizód adja, amiből kiderül, hogy miként jutottunk el az évtizedekkel ezelőtt az Egyesült Államokban lefolytatott első mobilos beszélgetéstől az iPhone-ig és az okosmobilok forradalmáig. Hogy mi van a telefonban? Mi az a lítiumakkumulátor? Lehet-e ma mobil nélkül élni? És hogy mi köze van a Titanic elsüllyedésének a mobiltelefon feltalálásához?

8220938032_263dc0f41f_z.jpg

A nyeremény nem valami bögre vagy kulcstartó, hanem egy rendes ajándék: a helyes választ beküldők közül három szerencsés a Discovery Channel egyik kultikus alakjának, Bear Gryllsnek A vadon törvényei című könyvét nyerhetik meg!

A kérdés tehát:

Úgy tartják, hogy az első, gyakorlatban is használható kézi mobiltelefont a Motorola mérnöke találta fel, aki 1973. április 3-án kezdeményezte a világon az első mobiltelefon-hívást. Hogy hívták őt?

A) Martin Cooper
B) Alexander Graham Bell
C) Charles Borseul

Válaszd ki és küldd be a helyes választ erre az emailcímre december 3-ig! A sorsolás eredményét december 4-én, kedden tesszük közzé az Appleblogon.

Addig meg nézzétek keddenként este tízkor a Hogyan találtuk fel a világot című sorozatot, különös tekintettel a holnapi epizódra.

Akik meg nem bírják ki a tévéműsorokig, azok a sorozat Youtube-csatornájáról vagy Facebook-oldaláról  tájékozódhatnak az izgalmas találmányokról.

Játékra fel!