A blogon írtunk már korai Mac-fejlesztésekről (például itt), beszéltünk már meglepő Apple termékekről (különösen a Jobs-mentes érából származnak gépogrék), de az alábbi két prototípus még nem szerepelt a blogon.

Az első egy átlátszó Macintosh SE prototípus 1987-ből. A Macintosh SE-t talán nem kell bemutatni senkinek, de ebből az átlátszó példányból nem került kereskedelmi forgalomba egy darab sem.

translucent_mac_se-100013653-medium-1.jpg

Mac-SE-Clear-Front-2.jpg

Mac-SE-Aladdin-Analog.jpg

Ugyanis nem esztétikai, hanem nagyon is gyakorlatias oka van a plexinek: azért kellett, hogy a mérnökök lássák benne a füsttel kevert levegő áramlását, így fejleszthessék a hűtést. A tervezéskor még Aladdin néven futott a termék.

4772954429_a7bc6d85fd_b.jpg

Az Apple Paladin (fent) 1995-ös cucc, egy számítógép, szkenner, fax, modem és nyomtató egyben. Az irodákban, a recepciós pulton ma már csak egy iMac vonala elképzelhető, mint Apple-termék, de a kilencvenes években úgy gondolták (persze nem Jobs), hogy érdemes terjeszkedni ebbe az irányba.

A Paladinban egy Apple PowerBook Duo 230 belseje van egy StyleWriter 1200 nyomtatóval. A géppel problémák adódtak, így sosem érte el a vásárlókat.

(via Flickr, ioTechie, Macworld)