Sokáig egy, később három film volt elérhető magyar nyelven iTunes Movie Store-ban, az Aranyhaj, a Verdák 2 és a magyar koprodukcióban készült A halálba táncoltatott leány.

Mostanra viszont már megháromszorozódott a magyar tartalom, nem tudom, pontosan mikor történt a dolog, mondjuk azt, hogy az elmúlt hónapokban. Vagy javítsatok ki, ha tévedek.

Screen Shot 2012-10-21 at 9.39.40 AM.png

Nem mondom, hogy a komoly filmek szerelmesei megtalálják a számításaikat, a kínálat továbbra sem egy Tarr Béla - Rolf de Heer vonalon mozog, a számomra újak között van Némó, meg a Toy Story, csupa Walt Disney/Pixar produkció. A célcsoport tehát leginkább a kisgyerekes apukák-anyukák.

Én bizakodó vagyok egyébként. Vegyük észre a tendenciát: 1 - 3 - 8 (majdnem 9), mindez egy év alatt. Kilencszer három huszonhét, aztán nyolcvanegy, ezzel a növekedéssel két év múlva már több mint 700 film lesz itt elérhető.

Nem akarunk mi Puszta formalitást meg Bad Boy Bubbyt magyarul, egyelőre azzal is elégedettek lennénk szerintem, ha a kasszasikereket kínálnák szinkronosan.

update: most visszanéztem a store-ba, és a poszt megírása óta a Karib-tenger kalózai és a Halálba táncoltatott lány eltűnt a magyar kínálatból. Nem tudom, mi lehet az oka a dolognak, ezt a trendet nézve viszont már rosszabb a a helyzet. Ha kettesével esnek ki a magyar filmek, két év múlva nem 700 film lesz, hanem pont egy sem. Persze a Halálba táncoltatott lány továbbra is magyar nyelvű, mivel magyar film, csak itt felejtették el feltüntetni.

Screen Shot 2012-11-03 at 8.46.06 AM.png