Megjelentek az első írások az Apple új tabletjéről, és meglehetősen lelkesek a szerzők. A MacRumors összegyűjtötte a cikkek legfontosabb állításait, ezekből szemezgetünk mi is.

A Cnet szerint tökéletes a dizájn, helyes, diszkrét és nagyon-nagyon könnyű lett az iPad mini, aminek ugyan jót tenne egy valamivel alacsonyabb ár és egy retina kijelző, de egy laptophoz viszonyítva így sem lesz gondunk a megjelenítés minőségével.

A Verge szerint meg olyan finom a hátlap kidolgozása és olyan vékony maga az eszköz, hogy Smart Cover nélkül nehéz volt tartani. Ez már csak azért is fontos kérdés, mert a tablet annyira szerethető és vonzó, hogy a tulajdonosa legszívesebben mindig a kezében tartaná. A Verge konklúziója: bár retinával jobb lenne, de anélkül lehet érni, és bár nem az iPad mini a legolcsóbb tablet a piacon, valószínűleg ez a legjobb kicsi készülék.

ipadmini-handheld-500x333.jpg

Hasonlóan lelkes az Engadget: a minit nagyon könnyű fogni, a színek ragyogók a kijelzőn, az akkumulátor majdnem 13 órán át bírta, mindezek miatt az iPad mini sok szempontból az Apple eddigi legjobb tabletje.

A Guardian kontextusba is helyezte a készüléket: a lap szerint a 4 csillagos Nexus 7-tel szemben ez egy valódi 5 csillagos eszköz, ami mindenképp megéri a felárát.

A Loop Insight hasonlóan lelkes, a szerző azt vette észre, hogy többet használja az iPad minit, mint az iPadet, és a szerző szerint nem is kérdés, hogy a készülék megéri az 50 dolláros plusz költséget a konkurenseihez képest.