Tavaly jelent meg, és az első verzióból annyi minden hiányzott, hogy aki csalódott az elején, talán évekig meg sem próbálja újra. Pedig azóta már hat frissítést kaptunk, és bár ezek többsége olyan funkciókat adott a FCPX-nek, amiknek az első verzióban is benne kellett volna lenniük, attól még tény, hogy a program kezd elkészülni. Most már majdnem mindent tud, amit a nagyok, és benne van az összes olyan jóság, amitől az első perctől kezdve kényelmes, egyszerű használni a programot.

hero.png

Most itt a 10.0.6-os, ami egy rakás fontos hiányosságot pótol, lassan tényleg alig jut eszembe olyasmi, amit ne tudna az FCPX. Például további kattintások nélkül láthatóvá tehetjük a többcsatornás videók összes hangsávját a timeline-on, ami vágás közben eddig nagyon hiányzott, multicam klippeknél meg egyenesen vért lehetett izzadni a hiánya miatt. Megjelent a RED kamera támogatása, exportálásnál több a beállítási lehetőségünk és megérkezett a hivatalos MXF-támogatás is.

Screen Shot 2012-10-30 at 11.43.08 AM.png

Mindegyik nagyon kellett, de a lényeg még hátra van: tele van a net (kösz Robi) olyan tesztekkel, amikből kiderül, hogy bizonyos esetekben brutális gyorsulás tapasztalható a 10.0.6-osnál a 10.0.5-öshöz képest, és a brutális alatt több száz százalékos turbo boostot kell érteni. A jelek szerint az FCPX elkezdte rendesen használni a grafikus gyorsítót, ami egészen új perspektívába helyezi a programot.

10.0.6-ossal eljött a felnőttkor.