Nem titok, hogy csalódtam a 13 colos MacBook Pro legutóbbi frissítésében: alapvetően egy retinás modellre számítottam, vagy ha arra nem is, legalább egy 4 magos processzorral szerelt gépre, amibe dvd helyett ssd-t szerelnek. Ezzel szemben egy fátyolos update-et kaptunk, a MacBook Pro teljesítménye alig változott, nem került bele négymagos Core i-processzor, érdektelen volt az egész eset.

A MacRumors szerint azonban újra van értelme reménykedni (az elmúlt húsz évem a számítástechnikában erről szólt), mert szeptemberben, legkésőbb októberben befuthat a 13 colos Retina. Részleteket nem közöl az oldal, de a rendelkezésre álló Intel-hardverekből és a 15 colos rMBP-ből kiindulva én már látom magam előtt a 8 gigabájt memóriával, 256 gigabájtos ssd-vel, extra nagy felbontású kijelzővel és 2,1 gigahertzes, négymagos Ivy Bride-dzsel szerelt MacBook Prót. Csak abban nehéz bíznom, amit a lap állít: hogy a gép ára nem lesz sokkal magasabb, mint a hagyományos 13 colosoké, a 15-ös rMBP-ból kiindulva ugyanis egy 25 százalékos felár simán elképzelhető, ami körülbelül 1800 dolláros, itthon 600 ezer forintos alapárat jelenthet.

Ami meg nem kevés. Meglátjuk.

Egyébként a pletykák szerint annak sem kell idegeskednie, aki valami másra vár, mert ősszel jöhet a frissített iMac, az átalakított iPod touch és nano, az iPhone 5, az iPad mini, sőt, valamiért arra számítanak, hogy szeptember végén az iPadet is megújítják, amire én nagyobb összegben azért nem fogadnék.

kgi_2h12_launch_schedule.jpg

Ha lesz is változás, az legfeljebb a gyártástechnológiát érinti majd, amiből viszont mi aligha érzékelünk majd valamit.