A Topeka Capital Markets elemzője, Brian White elképesztő módon optimista, ha az Apple-ről van szó. A vállalat kilátásaival kapcsolatban persze eleve csak jó és még jobb forgatókönyveket fogalmaznak meg az elemzők, hiszen tisztán látszik, hogy az Apple hasít és belátható ideig még nem is fog ezen a jó szokásán változtatni.

Ugyanakkor Bruan White azt állítja, hogy idén az Apple minden idők legnagyobb nyereségét termeli majd ki magának, ami már csak azért is nagy eredmény lenne, mert tavaly még a harmadik volt az Exxon és a Chevron mögött.

White persze az új termékekhez köti az óriási nyereséget, a hosszúkás iPhone 5-höz és az iPad minihez: olyan készülékekhez, amiket még senki sem mutatott be, és amik talán ebben a formában meg sem valósulnak. Sőt, White már az Apple tévét is nagyon várja, igaz, azt nem feltétlenül 2012-re.

Az új termékek miatt azonban az elemző az Apple részvényárfolyamát valahol 1111 dollár körül vizionálja, kétszer magasabban a jelenlegi 570 dolláros szintnél, amihez azért még Apple-mércével mérve is sok csodás dolognak kéne történnie.

Persze az elemzők már csak ilyenek, nem bírják ki, hogy ne elemezzenek meg jósolhassanak.