Olvashattátok már a szuper Apple-töltő képekkel illusztrált tesztjét az Appleblogon, most a megjelenés után másfél évvel Ken Shirriff blogger egy komplett teardown-tesztet is elvégzett, kielemezve a töltő minden egyes komponensét, majd egy laza 25 ezer karakteres szösszenetben összefoglalta, mit talált. Például egy ilyet:

Aki akarja, elolvashatja a teljes anyagot itt, egy rövidebb összefoglalót meg én adnék azoknak, akik ennyire nem lelkesek.

Kiderült, hogy az Apple töltője tényleg magas minőséget képvisel, és ez egyáltalán nem a fehér borításban merül ki. A töltőben felfedezhető a határozott erőfeszítés az elektromágneses interferencia csökkentésére (ezt a mondatot elteszem, hátha jól jön még máskor). Szétszedve a töltőt Shirriff a hagyományos belső kialakításra számított, de össze sem lehet hasonlítani a beltartalmat más, magas minőséget képviselő gyártók termékeivel.

"Az Apple dizájnja extra biztonságos több szempontból is, ilyen a szupererős villák és a komplex túlmelegedési és túlfeszültség-védelem". Meg olyan mondatok is röpködnek, hogy Apple's isolation distance between primary and secondary appears to go beyond the regulations.

Na ennek a minőségnek az árát fizetjük meg a 8500 forintos cetlivel.

update: kiderült, hogy a srác valójában egy iPhone töltőt szedett szét, vagyis a posztban szereplő összehasonlítás a fantasztikus tesztünkön is átment akksitöltővel nem aktuális kérdéseket feszeget.