Emlékszem, mikor 15 évesen elvonultam egy hónapra egy 10 ezer forintért vett akusztikus gitárral, hogy na én most megtanulok játszani rajta. Vittem magammal egy akkordtáblázatot, meg néhány dal tabulatúráját, meg sört. Ehhez képest a mai kezdőknek ilyen lehetőségei vannak:

Rányomod az iPhone-t, mutatja, mit játssz, a fogási pontokat ledekkel világítja meg, a gitár érzékeli a pengetést, és akkor enged tovább, ha lejátszottad, amit kell. Egy Bluetooth fülesen keresztül hallhatod, amit pengetsz, és ami a legjobb: a gTar felkészít a rendes hangszerre: igaz húrok vannak rajta, és a termék teljes kialakítása a gitározás élményét adja meg.

SDK-t is adnak a termék mellé a fejlesztőknek, szóval ha valaki kitalálja, mire jó ez még a gyakorláson kívül, írhat rá programot. Nekem két dolog nem tetszik: az egyik, hogy a pengető kezünk pont kitakarja az iPhone kijelzőjét, amit talán érdemes lenne nézni közben. A másik az ár: 450 dollárért, átszámítva 105 ezer forintért árulják majd nettó a gTart, amihez ha hozzávesszük az iPhone-t (tudom, az alapból adott, de mégis szükséges hozzá), elég szép summát fizetünk ki egy kizárólag gyakorlásra használt megoldásért.

De ettől még jó a cucc.