A nagy lendülettel bevezetett, aztán számos sebből vérző, majd rendszeresen javítgatott szolgáltatás idén júniusban aktív eutanázia áldozata lesz, ami biztos fájó pont néhány felhasználónak. Főleg azoknak, akik valamilyen korábbi Mac OS-t használnak, ezért nem tudnak áttérni a hasonló szolgáltatásokat ingyen kínáló iCloudra.

Na nekik kínál egy csomagot az Apple.

A napokban érkezett az a levél a MobileMe-seknek, amiben ingyenes upgrade-et kínálnak nekik Snow Leopardra, amennyiben a Leopard operációs rendszer használják. Ez még nem jelent egyenes utat a paradicsomba, hiszen az iCloud használatához előtt még telepíteniük kell a Liont is, ami viszont már 30 dollárjukba fog fájni, de egy vásárlást még így is megúszhatnak ingyen a felhasználók.

Azért látni kell azt is, hogy ez az akció nem érint tömegeket, csak azokat a júzereket, akik MobileMe-előfizetők, de még nem frissítettek Snow Leopardra sem.

A mi statisztikáink szerint ez legfeljebb a felhasználók 3,98 százaléka lehet, annyian használnak az olvasóink közül még 10.5-öt, mert 19 százalékuk már Snow Leopardon, 75 százalékuk meg Lionon teper.

Tegyük hozzá: egy százalékotok meg már a 10.8-ast használja. Bizonyára ti örültök a legjobban annak a hírnek, hogy az Apple elérhetővé tette a Mountain Lion Developer Preview 3-at, alig egy hónappal a kettes után. A kaliforniai cég kábé kétoldalnyi ismert hibát sorol fel, figyelmeztetve a fejlesztőket arra, hogy azért ez még nem egy operációs rendszer, de nyilván nem ezek, inkább az újítások azok, amik lázban tartják most a felhasználókat.

Szóval ha valaki tapasztal valami szokatlant, izgalmast, ne titkolja el, kommentelje be ide.