Tudom, hogy mindenkiben ott lakik valahol Sherlock Holmes, és ez az eset tökéletesen alkalmas lenne egy fejezet elkészítésére. Már minden részletet tudunk, a napokban elvarrtak minden szálat, de nem tudjuk összerakni a kirakóst. Most kell, hogy Holmes történetté gyúrja a logikailag nem mindig linearitást mutató darabokat.

A darabok:

Az Apple az iPhone 4-es eset után egy évvel megismételte ugyanazt a mutatványt: egy alkalmazott egy San Francisco-i bárban elveszített egy prototípust, két hónappal a bemutató előtt. Az Apple ezúttal gyorsan, és határozottan reagált.

Egy Bernal Heights-i lakásba egyenruhások érkeznek, a rendőrnek látszó emberek felforgatják az otthont, azt állítva, hogy bemérték az elveszett iPhone 4S-t, és házkutatási parancsuk van. Nem találtak semmit.

A San Francisco-i rendőrség tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz. Az Apple-t azzal vádolja a lakás tulajdonosa, hogy saját embereit öltöztette rendőrruhába. Sergio Calderón perrel fenyeget.

A San Francisco-i rendőrség nem sokkal később beismeri, hogy köze volt az ügyhöz. Egyúttal egy belső nyomozást is indít.

Sergio Calderón ügyvédje azt nyilatkozza, nem tudtak megállapodni az Apple-lel, így indul a per.

John Theriault, az Apple biztonságért felelős vezetője elhagyja a céget, belső források szerint erre az elveszett iPhone 4S miatt került sor.

A San Francisco-i rendőrség belső nyomozásának eredménye ismeretlen.

Végül nem indult per az Apple-lel szemben, ez ügyben Calderón ügyvédjét a napokban megkereste a Network World. Az ügyvéd azt állította, hogy végül sikerült megállapodni az Apple-lel az ügyfelének, és láthatóan a megállapodás része, hogy nem kommentál semmit, és nem válaszol semmilyen kérdésre az esettel kapcsolatban. Az összes kérdésre így felelt: nem kommentálom.

Ti már tudjátok, ki a gyilkos, ha feltételezzük, hogy Calderón este hat és kilenc között nyitva hagyta a kamra ajtaját?