Nagyban készülődnek a Steve Jobs fiatalkori éveire koncentráló független filmre, bár egyelőre csak a készítők kiválasztása folyik. Az egyik legfontosabb a főszereplő megtalálása, egy olyan színészé, aki meggyőzően el tudja játszani az egykori Apple-vezér összetett, magával ragadó karakterét.

A Variety tudni véli, hogy a szerződést végül Ashton Kutcher írta alá.

Jöhet az ilyenkor elmaradhatatlan összehasonlító fotópáros, aminek a hatása ugye nagyban függ attól, mit szeretnénk megmutatni, összegyűjtöttünk párat a szerepválasztás pro:

És kontra:

A rendező állítólag Joshua Michael Stern lesz, én nem láttam tőle filmet, rendezőként csak A döntő szavazatot vagy a Sohaországot jegyzi, aki látta valamelyiket, feltétlenül írja meg a véleményét. A forgatókönyvet Matt Whiteley írja majd.

A film címe állítólag ez lesz: Jobs.

A független, kis költségvetésű mozi mellett a Sony is készíti a saját verzióját, itt természetesen más a szerepek leosztása. Főszerep kapcsán korábban volt szó Noah Wyle-ról, ami kézenfekvő választás lett volna, ő a Pirates of Silicon Valley című közismert, az Apple és a Microsoft - meg az egész személyi számítógép - hőskorát feldolgozó moziban alakította korábban Jobsot. Aztán találgatták, hogy George Clooney is beszállt a harcba. Itt a forgatókönyvíró Aaron Sorkin (Egy becsületbeli ügy, Az elnök emberei) lehet.