A Forbes cikke szerint az AMD Fusion APU komoly esélyese volt a 2011-es MacBook Air projektnek. A CPU-GPU kombóval a pletykák szerint komolyan számolt az Apple, vagyis a korábbi találgatások mégsem voltak alaptalanok.

A Fusion-projekt papíron nagyon ígéretes volt, a Llanóval szerelt Airek 2011 közepére voltak betervezve. Aztán nem lett belőle semmi. Egy korábbi Apple-alkalmazott szerint a probléma az volt, hogy az AMD nem tudott határidőre működő példányokat szállítani. Korábbi AMD-s alkalmazottak máshogy emlékeznek, szerintük a projekt tovább jutott. "A kezünkben volt" - állították, de sajnos túl sok volt a hibás egység, így az Apple nem kockáztatott.

Amikor az Apple bejelentette 2005-ben, hogy Intelre vált, Jobs azt is elmondta, a lépés egyáltalán nem volt előzmény nélküli. Sőt, a Mac OS X akkor már 5 éve ment ezen a platformon, folyamatosan fejlesztették, próbálgatták, mielőtt bevezették volna. Amikor nemrég megkérdezték Tim Cookot arról, hogy tényleg lesz-e ARM-mal szerelt Mac, azt válaszolta: "Minden lehetőséget kipróbálunk. Nem zárunk ki semmit." Ami azt jelenti, hogy a pletykák a mindenféle hardverrel szerelt Mac-prototípusokról valószínűleg egytől egyig igazak, aztán hogy lesz-e belőlük valami, nem ettől függ.

És az is biztos, hogy amióta az Apple a Core i-család óta feladni kényszerült saját elképzeléseit, és az Nvidia grafikus gyorsítóit csak a korábbi Core 2 Duós processzorok mellé pakolhatta, nem érzi magát biztonságban, keresi a másik lábat. Most ez nem jött össze.