A héten az Apple-nél történt egy kis malőr, és egy GameStore elnevezésű programot élesítettek az AppStore-ban. A 99 centes appot sokan letöltötték, de igazából nem sokat tudtak kezdeni vele: három in-app-purchase volt elérhető benne, három játékot lehetett az appon belül megvásárolni.

Az Apple aztán gyorsan le is szedte a GameStore-t az online boltból, de nem szolgáltatott magyarázatot az esetre. Most, napokkal később azonban elkezdte kiküldeni az elnézést kérő email-eket mindenkinek, aki megvásárolta a GameStore-t. Mint írják, az app véletlenül túl korán élesedett, így minden pénzt visszajuttatnak a vásárlók bankszámlájára.

Ennek némileg ellentmond, hogy a program leírásában 2009 júniusi dátumot láttunk, az app körülbelül azóta létezik tehát, hogy bemutatták az in-app-purchase szolgáltatást, a programon belüli vásárlás lehetőségét. A programot egy fejlesztő is megvizsgálta, szerinte ezzel tesztelték az in-app-purchase működését.

Vagyis vagy füllentett az Apple, hogy ne kelljen hosszas magyarázkodásba kezdeni, vagy még valami mást akarnak majd kihozni ebből az appból. Az egyetlen, amit most el tudok képzelni, hogy a GameCenter a játékelőfizetések hivatalos platformja lehetne, vagyis az Apple külön csatornán intézné a csomagban árusított appok eladását, ezt nem bízná a fejlesztőkre. Emlékezzünk, a Big Fish Games nemrég engedélyt kapott az Apple-től arra, hogy egyetlen összeg befizetéséért az összes játékához hozzáférést adjon, lehet, hogy mások is jó ötletnek tartanák a dolgot.