almalé és kungfu Rólunk

Stevie Wonder köszönetet mond az iPhone-ért

A vak zenész Los Angelesben lépett fel, ahol a színpadon a közönség előtt lerótta tiszteletét Steve Jobs előtt.

Az ő cége vállalta, hogy a technológiát elérhetővé teszi mindenki számára. A törődés és a világ előremozdításának szellemében, Steve Jobs.

Még hozzátette, hogy bármit meg tud tenni az iPhone-ján és iPadjén, amit bárki más. Nem tűnik fel a vele érintkezők számára, hogy hátrányból indul.

Pár éve gondolkoztam azon, hogy egyszer foglalkozom ezzel a témával, amikor végigpróbálgattam a telefon kisegítő lehetőségeit. Azt láttam, hogy nagy segítséget nyújt a vakoknak is, de arról nem volt fogalmam, a valóban kielégítőek ezek a képességek számukra. Most Stevie Wonder szavai bizonyítják, ez teljes mértékben igaz.



Idén még jönnek az új iMacek?

Nagyon esedékes a MacBook Pro család frissítése a következő hónapokban, de egy kiszivárgott információ szerint az iMacekből is jönnek még új modellek ebben az évben.

Az Apple a Thunderbolt kijelzők support oldalán egy táblázatban foglalta össze, melyik Mac hány kijelzőt képes kezelni. A két kijelzős modellek között pedig feltűnt egy "Late 2011" iMac is, ami elvileg nincs. Pontosabban van, az Apple nemrég kiadott egy oktatási célra létrehozott alap kiszerelésű iMacet, amit nevezhetünk Late 2011-nek, csaknhogy ennek nincs Thunderbolt csatija, így a táblázatba nehezen kerülhetett volna be.

A 9to5Mac posztja után nem sokkal a táblázat lekerült az Apple honlapjáról. Valakinek ezekben a pillanatokban is rugdossák a seggét.



Utazó iPhone: Tunézia

A következő kép azt szemlélteti, hogy a kis ribanc annyira hiú, hogy még akkor is saját magát fotózza, amikor éppen nem.

László kapta lencsevégre Utazónkat a tunéziai Kairouan-ban, és noha a kép szokatlan, minden kritériumnak megfelel: látszik rajta a telefon, illetve megvan a háttér, a helyi nagymecset is. Ennyi már nekünk ELÉG.

Többet most nem írok, mert a Zemplénben, a semmi közepén találtam egy GPRS-morzsát, és ha túl sok karaktert próbálok feltölteni, megsértődik és levág a hálózatról.



MacBook Air külső monitorral

Megjelent ugye a Thunderbolt a Macek oldalán, az én Airemen is, és mivel az eladósorba került Mac minim mellé vett monitor felszabadult, kipróbáltam, akarom-e otthon külső monitorra kötni a kicsikét.

Annyi előkészületet azért igényelt a dolog, hogy vásároltam egy DVI - Mini Display port átalakítót, ennek 9900 forint az ára az APR-ekben. Ezt rácsavartam a monitorom DVI-csatijára, így az már kész volt a befogadásra.

Alapvetően kétféle módon használhatjuk a küldő monitort. Lehet a laptopunk meghosszabbításaként, balra csapva, jobbra csapva, vagy az Akadémiai kiadó különféle szótárjainak segítségét hívva akár felfelé is dobhatjuk az ablakokat.

Tovább olvasom


Ahol olcsóbban vehetsz Macet a hétvégén

Eljöttem én is az iStyle Pop-up Store 2011 elnevezésű vásárjába, ami ma délelőtt 10 órakor nyitott a Westendben, és egészen vasárnap este hatig itt találjátok az átmeneti jelleggel felhúzott üzletet.

Az ötlet a tavalyi Garázsvásárból jött, akkor az Andrássy úti üzlet oktatótermében rendeztek be egy kis piacot, ahol a demo gépeket, a kifutó szériás laptopokat és asztali gépeket, leárazott kiegészítőket lehet vásárolni.

Ebből lett idén a Pop-up store, aminek lényege, hogy egy ideiglenes üzletet nyit meg forgalmas helyen a kereskedő, amit kifejezetten a rendezvény miatt üzemeltetnek, limitált ideig. Előre kihirdetett termékkínálat és árak nincsenek, aki kíváncsi, el kell jönnie. Azért én most körülnézek nektek, hogy egy-két érdekesebb darabot megmutassak.

Van először is egy elég nagy sor, de azért nem akkora, mint egy iPhone-premieren. Bent a boltot megcsinálták szépen, csak középen van turkáló. Rengeteg MacBook Airt és iMacet láttam, és folyamatosan töltik fel a polcokat a raktárból. Viszont az érdeklődést látva nem biztos, hogy kitart vasárnapig a készlet.

20 ezer forint feletti MacBook-tokok 4000 forintért, Rexta iPhone-tok 3000-ért, Ozakik 1000-ért. Parrott AR Drone kvadrikopter 70 ezerért. Egy iMac és egy MacBook Air csomagolását és címkéjét is lefotóztam, 200.000 és 279.000-ért árulják ezeket.

Szóval ha van kedvetek, itt turkálhattok hétvégén, a fotókat pedig a galériában találjátok (nagy felbontáson hagytam őket, szóval az indafotón nagyíthatóak, a fenti galériából)

(disclaimer: az iStyle az Appleblog hirdetője)




süti beállítások módosítása