almalé és kungfu Rólunk

Kábelek nélkül, nagyképernyőn megy az iPad2-játék

Emlékeztek, korábban már kipróbáltuk a Real Racing 2-t, az iPad 2-ről kábellel a tévére küldtük a jelet, így 1080p-ben játszhattunk, amiben az a jó, hogy egy picit élvezhetőbb a méret, mint amit egy tablet kijelzője valaha nyújtani képes.

Ez azonban már lassan két hónapja történt, vagyis a számítástechnika robogó vonatának időskálája szerint ősrégen, azóta megjelent az iOS5 bétája, amivel AirPlayen keresztül nyomhatjuk a kontentot az Apple TV-re, és abszolút vezeték nélkül mehet az autóversenyzés.

Mint látható, van egy jelentős késés a tévén megjelenített kép és az iPadre eszközölt utasítások között, ami azért el tud rontani egy játékélményt. Én még nem próbáltam, de az engadgetes csávó szerint az autóversenyzésnél nem okozott problémát, egy Guitar Herónál már nagyobb gond lenne. De biztos van az a késés, ami egy felénk száguldó betonfal esetén már érzékenyen érint.

De hát ez még béta, gondoljuk azt, hogy még javul. Bár a wifinek ugye azért megvannak a maga elvitathatatlan korlátai.



A világ leggyorsabb Macje

Kiderült, hogy a világ leggyorsabb Macje nem egy Mac Pro. A Macworld tesztje szerint lehet olyan iMac konfigurációt kérni, ami leveri a 326 napja frissült Pro család tagjait.

Lehetőség van ugyanis 4,3 3,4 gigahertzes Core i7-essel és 256 gigás SSD-vel kérni a 27 colos asztali gépet, ez így itthon 770 ezer forintra dobja meg az árat, ezért cserébe:

Azt hiszem, gyakorlott Maceseknek nem kell bemutatnom, a fent indított programoknak általában mennyi időre van szüksége az induláshoz. Ez sírnivalóan gyors, a strandlabdának esélye sincs, hogy elkezdjen gondolkozni azon, vajon adjon-e esélyt magának arra, hogy felbukkanjon a képernyőn (Douglas Adams legalábbis így írná).

A Macword Speedmark 6.5-ös tesztjén pedig 298 pontot ért el ezzel a legerősebb iMac, amivel mindenki mást bőven maga mögé utasított a korábbi tesztalanyok közül, ezzel pedig talán kiérdemelte a leggyorsabb Mac ever titulust, de legalábbis sem a Macworld, sem az Appleblog szerkesztősége nem találkozott még gyorsabbal.

update: a Macworld a saját tapasztalatai alapján hirdette ki a győztest, mint ahogy a fenti mondattal ezt meg is előlegeztem. Ők a 12 magos Mac Prót SSD nélkül tesztelték a Speedmark 6.5-tel, így ért el kevesebb pontot, mint a legbikább iMac. 12 magos Mac Prót SSD-vel nem benchmarkoltak.



Utazó iPhone: filmsztár lett

Jelentkezett már be különleges helyszínekről az Utazó, de a mostani fotósorozat aranyérmes, de legalábbis toplistás. A kis ribanc ugyanis most filmekből ismert helyszínekről csekkolt be, és a kamera felé fordulva hihetetlen pontossággal idézi fel a színészlegendákat.

Itt például Anthony Perkins partnerét, Vera Milest alakítja átütő erővel, az 1960-as Psycho helyszínén, a Bates Hotel előtt.

Itt Dakota Fanning arcmozgását utánozza a Világok harcából, amikor észreveszi, hogy egy lezuhant 747-es Boeing mekkora károkat tud okozni egy könnyűszerkezetes amerikai házikóban.

Tovább olvasom


Nem lesz Lion Family Pack

Steve Jobs hosszú idő után újra elkezdett válaszolni a levelekre, leglalábbis két új bejegyzés született a kurta válaszait összegyűjtő emailsfromstevejobs.com oldalon.

Az első kérdés az iWebre vonatkozott: ez a program már elég régóta nem frissült, a kérdező pedig kíváncsi volt, hogy érdemes-e inkább más weboldal-készítőt és web hosting szolgáltatót keresni, a válasz erre ennyi volt:

Yep.

Pár napja pedig Mike kérdezett rá, hogy ha a feleségével két Apple ID-t használnak, kétszer kell-e megvenniük a Liont. A válasz:

Yes.

Két embernél még ez nem akkora para, a Snow Leopard Family Pack 15 190 forint, míg az egyfelhasználós verzió 8990, így is bukunk, de csak pár ezer forintot. Az igazán szívó az, hogy a Family Pack 5 felhasználós, így egy nagy házban, ahol ott a mama, a gyerek, a tinilány, az anya és az apa 5 saját ID-vel, ott bezony a mostani ár ötszörösét kell kifizetni ezek alapján, vagyis a Snow Leopard magyar árát alapul véve 45 ezer forintot. Ami már nem mindegy.



Feltámadnak a halott MobileMe előfizetések

Nem a legkönnyebb utat választja az Apple az iCloud bevezetésével, a folytonosságot fenntartva ugyanis nem csak az élő MobileMe előfizetéseket migrálja az új, ingyenes szolgáltatáscsomagba, hanem a rég megszüntetett email-címek és jelszavak is használhatóak lesznek.

A me.com-on keresztül azonban továbbra sem megy majd a levelezésünk, ez csak natív alkalmazásokon keresztül lesz elérhető. Nem tudni, hogy az Apple ezen később változtat, esetleg egy új webfelületet hoz majd létre. Az is lehet, hogy a webet teljesen kihagyja a buliból.

A fenti képen azt láthatjuk, amint egy régi felhasználónévvel akar belépni, a rendszer viszont ahelyett hogy simán visszadobná, közli, hogy integrálták a fiókot az iCloudba.

És mivel az ingyenes, nemsokára automatikusan aktív is lesz, de míg látszólag a csodálatos halottfeltámasztás esetével állunk szemben, egyúttal az élőhalottak kora is eljöhet. Mondom ezt azért, mert öt perc után feladtam, hogy az elfelejtett jelszavamat megszerezzem az Apple-től, ugyanis nem tudom, hová küldi a hitelesítő emailt, az ellenőrző kérdésre pedig nem tudom a választ. Az én accountom feltámasztása úgy tűnik, hozzáférés hiányában okafogyottá vált.

Szánalmas vagyok, tudom. Meg egy kicsit másnapos is.




süti beállítások módosítása