almalé és kungfu Rólunk

Deszkázás iPaden

Azt hiszem, a planking nevű Facebook-őrületről a baleset miatt már mindenki hallott, a cél olyan fotók készítése, amin minél hülyébb vagy őrültebb helyeken tudunk kimerevített testtel, deszkaként vigyázzban feküdni. Hát itt van egy kép, ami egy elvileg lehetetlen testhelyzetet ábrázol:

A képet Flloyd Pote töltötte fel a hivatalos planking FB-oldalra, ahogy az iPadjén deszkázik barátja, váljék egészségére az emberiségnek.



Utazó iPhone: Szingapúr

Egy hete, Csaba esküvőjén Utazónkat is elfogta a rémület, mi lesz, ha ő már mindig csak egyedül marad, mellényzsebről mellényzsebre járja a világot, és soha nem talál majd egy hű társat. Már úgy volt vele, hogy egy pont hozzá passzoló tokkal is megelégedett volna, de akár egy képességeiben nem túl elmaradott iPod touch-ra is azt mondta volna, gyere bébi, szedjünk málnát.

Éppen ezért nem tudta visszautasítani Andi ajánlatát, aki egy szingapúri utat ajánlott fel neki két másik iPhone társaságában.

Nagy Apple-bolondokként április végén beszabadultunk Szingapúrba, ahol kifosztottuk az egyik helyi Apple boltot, részt vettünk az iPad 2 launchon (elhoztunk a 9. és 10. szingapúri iPad 2-t), és készítettünk nektek egy Utazó iPhone fotót.

 

A képen egy iPhone 4, egy 3GS és egy 3G látható, mindhárom magyar tulajdonban, név szerint percomis, anedera és izehose birtokában. A kép a város főutcáján, az Orchard Roadon készült, az egyik legújabb pláza, az ION előtt. A város lenyűgöző, az elképesztő technikai fejlettség, gazdaság, modern szemlélet még a szigorú szabályok ellenére is nagyon vonzóvá teszik. Teljes wifi-lefedettségnek köszönhetően mindenki iPhone-nal mászkál - komolyan, még a szállodai takarítónak is az volt -, a reptéren a gyermekmegőrzőben iPadeket építettek az asztalokba, a legkisebb gyerekeknél is okostelefonokat láttunk. Nem is beszélve az Apple boltok kínálatáról - minden 30-40%-kal olcsóbb, mint itthon, igazi paradicsom az Apple rajongóknak, ajánljuk nekik és mindenkinek, aki egy kicsit szeretne kiszabadulni az európai közegből - a távolság miatt nem olcsó mulatság, de megéri! Az utazásról egy blogot vezettünk, ajánljuk szíves figyelmetekbe:)



Felszabadítottam 13 gigát a merevlemezemen!

Ugye, milyen szánalmas, aki ilyen címmel képes posztot írni? Az ilyen elvetemültnek rendesen megérett a gépcsere, vagy legalábbis vinyóból kellene újat nézni. A 80 gigás merevlemez a 3 éves MacBookomban már egy picit szűk lett nekem, gyakorlatilag hónapok óta rendszeres elfoglaltsággá vált a hely felszabadítása.

Tudom, azt gondoljátok, hogy ez egy hülyeség, a hatékonyság rovására megy, hogy töltse ezzel az idejét a ló, pedig ennek is megvannak a maga szépségei. Nekem ez egy olyasfajta játék, mint másnak a Minecraft vagy az Angry Birds, megtalálom a régen rossz helyre másolt filmeket, a múltban vájkálva az érdektelenebb fotókat válogatom, és csapom át külső merevlemezre (ezekből több terabájtnyi van ugyanis körülöttem), és hát vannak olyan esetek is, mint a mostani. Amikor olyat találok, hogy utána boldogan fekszem le aludni.

Ráküldtem a Disk Inventory X-et a vinyóra, és elkezdtem böngészni a látványt. Megláttam ezt:

Tovább olvasom


Robbanás az iPad 2-gyárban

A Foxconn egyik csengdui üzemét rázta meg robbanás, azt a gyárat, ami tavaly nyílt a megnövekedett iPad-igény kielégítésére. A hírek nem szólnak pontos károkról, de állítólag hét óra körül történt a robbanás, ami után legalább tíz tűzoltóautó és ugyanennyi mentő érkezett a helyszínre. (videó itt)

A Wall Street Journal szerint legalább ketten meghaltak, legalább tizenhatan megsérültek, közülük hárman súlyosan.

Elemzők már azt találgatják, hogy baleset milyen hatással lesz az iPadek gyártására. Az egyik elmélet szerint Sencsenben készül az iPad 2-k túlnyomó része, a másik szerint itt. Mindkettőre esküsznek belső források, de elnézve a részvény zuhanását, a befektetők nem várják meg a választ, és látatlanban a másodikra verzió szerint járnak el. Eladnak.



Így védekezik az Apple és a Google

A héten már a második fordulóját rendezték meg az Egyesült Államok versus mobil oprendszerek meghallgatásnak geotagging kérdéskörben. Az egész ügy tulajdonképpen amiatt indult, mert egy programozó megtalálta azt a file-t az iPhone-on, ami gyűjti a felhasználó körüli wifi-hotspotok és adótornyok információit. A programozó ugyan azt állította, hogy az információ a felhasználónál marad, az Apple erre szólt, hogy dehogynem, globális adatbázist építenek ezekből.

További védekezési pontok itt.

Na, több sem kellett a hivatalnak, behívták a Google-t és az Apple-t, a két legnagyobb okostelefon-oprendszer-gyártót, magyarázzák már el, mi van, és tartsák a körmüket. Kíváncsi voltam személy szerint, hogyan védekezik a két óriás, és hát pont az lett, amit vártam.

Az Apple védekezése (Catherine Novelli): nem követtük a felhasználók helyzetét, és nem is állt soha szándékunkban. Adatbázist építünk. Vagyis "tudunk mindenről, kézben tartjuk a dolgokat, nincs semmi probléma".

A Google védekezése (Alan Davidson): nem tehetünk arról, amit a külsős programozók tesznek az üzletbe, nem mondhatjuk meg, hogyan bánjanak a megszerzett adatokkal. Bátorítjuk arra a programozókat, hogy a legjobb megoldásokat válasszák. Vagyis "nem kell tudnunk semmiről, mi így működünk".

Ne tessék félreérteni, tudom, hogyan működik az Android online üzlete, a fenti összehasonlítás nem kíván semmilyen relációt tenni a két felfogás, két modell közé. Csak arra próbál rávilágítani, hogy szenátus elé hozott két indoklás mennyire zavarja majd össze a fejekben a dolgokat, és hogy mennyire valószínű, hogy egy "what a fucking mess!" felkiáltással véget vetnek a honatyák az eddigi szabályozatlanságnak.

Ami egyébként egyáltalán nem is baj.




süti beállítások módosítása