Remélhetőleg már mindenki fülébe eljutott, hogy szombaton lesz a Nagy Epson Játék, egy Budapesten átívelő, nyereményekért zajló nyomozás. Egy eltűnt Epson-nyomtatót kell felkutatni, nyomról nyomra, helyszínről helyszínre, a budapesti karácsonyi forgatagban.

Használnotok kell a lábatokat, a szemeteket, az eszeteket, az okostelefonotokat, mindenféle eldugott technikai berendezést, hogy megtaláljátok a végső megoldást.

Hogy fokozzuk az izgalmakat, itt a díjak listája:

Fődíj: EPSON Stylus Photo PX 830

2 db EPSON Stylus Photo PX730WD egyenként 55 ezer forint értékben

Utóbbi tesztjét itt olvashatjátok.

További nyeremények:

- Egy 10.000 forint értékű, ételre és italra beváltható voucher legfeljebb négy fő részére egy meghatározott étteremben
- Egy-egy steak körettel két fő részére egy meghatározott étteremben (az italfogyasztást a nyeremény nem tartalmazza)
- Egy-egy Epson-Appleblog burger legfeljebb négy fő részére (az italfogyasztást a nyeremény nem tartalmazza)
- több tucat tornazsák és egyéb apróbb nyeremény

A sorsolás a hat órakor, a díjátadó még aznap este fél nyolckor lesz, szóval érdemes a közelben maradni, vagy belekalkulálni az esti visszatérést.

A játék nagyjából két órát vesz igénybe, persze ez változik attól is, milyen gyorsan sikerül megoldanotok a feladványt, és milyen gyorsan utaztok a helyszínek között. A helyszínekkel kapcsolatban nem árulhatok el részleteket, annyit igen, hogy nem nagyon kell külvárosban gondolkodni, igyekeztünk a város központja körül megoldani a dolgot, van, hogy akár gyalog is el lehet jutni egyik helyről a másikra.

Az első nyom, amin el kell indulni, a játék Facebook-oldalán jelenik majd meg szombaton, december 17-én délelőtt tízkor. Ennek mentén haladva juthattok el a megoldásig. Nem kell rohanni, nem cél, hogy minél gyorsabban haladjatok végig a játékon, csak az a fontos, hogy este hatig meglegyen a megoldás, és elküldjétek a megfelelő helyre. A beérkezett nevezésekből sorsolunk.

További részleteket nem árulhatok el, minden további kommunikáció az esemény Facebook-oldalán lesz, illetve szombaton egy poszt is frissül majd az Appleblogon.

Néhány alapvető szabály:

- Személyi igazolvány vagy más azonosításra alkalmas hivatalos dokumentum legyen nálatok
- Lehetséges, hogy a játék során segítséget kell igénybe vennetek a megfejtéshez, ami manapság leginkább az internetet jelenti. Egyes esetekben kifejezetten szükséges hozzáférni a webhez. Ez történhet egy okostelefon segítségével, ha nincs, használhattok útközben internetkávézót vagy felhívhattok egy ismerőst, aki segít
- Az eseményről videófelvétel is készül, így aki játszik, automatikusan hozzájárul, hogy szerepelhet egy később kikerülő videón, fotón
- Érdemes hozni jegyzetelésre alkalmas eszközt, például papír-toll kombó, vagy okostelefon jegyzetelő alkalmazása, stb.

Már több, mint 200-an mondtátok biztosra, hogy jöttök, 27-en pedig a talánra böktetek. Nagy csődület várható tehát szombaton. Előre az Epson nyomtatókért!