Ugye nem kell sorolnom, micsoda elsöprő front indult meg nemrég a magyarországi Apple-mikroklímában, lett magyar OS X, berobbant az iTunes Music Store, majd a filmek, szemünkbe fröccsent a magyar Apple Store magyar nyelvű supporttal. Az Apple Store oktatási áruház pedig külön árakat mutat a felsőoktatásban tanulóknak, a tanároknak a store.apple.com/hu-edu címen.

Most pedig megint egy olyan lehetőséget kaptunk, ami Nyugat-Európában már elérhető egy ideje, de itthon csak próbálkoztak a bevezetésével. Ez pedig a hivatalos AATC oktatóközpontok hallgatóinak és oktatóinak felajánlott vásárlási kedvezmény, amit Magyarországra is kiterjesztenek. Ilyen még Ámerikában sincs. Az fcpug.hu szerint a helyzet így áll:

A magyar Apple Store beindulásával lehetőség nyílt különböző Apple programok online megvásárlásához is. A már működő Oktatói és Diákkedvezmény mellett ez most hamarosan a hivatalos AATC oktatóközpontok hallgatóinak és oktatóinak felajánlott vásárlási kedvezménnyel is kiegészül.

Az Apple Magyarországra is kiterjeszti ezt a programot és a nyugat európai kollégákhoz hasonlóan a magyar AATC tanulók már közvetlenül az Apple Store-ban való vásárlásnál is igénybe vehetik ezt a kedvezményt.

A kedvezmény a következő követelményekkel vehető igénybe:

- az AATC tanfolyamon való részvétel igazolása az AATC által kibocsájtott Certificate of Achievementtel (ASW- L330196A-US), vagy oktatók (ACT) esetében a minősítésükkel
- csak magyar bank által kiállított, dombornyomású bankkártyával online store-ban történő fizetés és magyar lakcím esetén
- csak computerek (MacPro, iMac, Mac mini) vásárlásnál

A kedvezmény mértéke (max. 5%) a megrendelés nagyságától és az abban szereplő gépek típusától is függ. További információért forduljatok a magyarországi AATC-hez, ahol meg tudják adni az online store magyar nyelvű és e programmal foglalkozó ügyintézőinek elérhetőségét (ASW L419117A-EU) .

Ez azt jelenti, hogy ha te egy AATC-ben tanulsz (ilyen ma Magyarországon az iStyle és az XMS), és kérsz egy Certificate of Achievement-et, kedvezménnyel vásárolhatsz az online Apple Store-ban. A dolog még nem hivatalos, de már elérhető, és az AATC-ken keresztül eljuthatunk egy erre felkészített alkalmazotthoz is. Öröm.