Azt eddig is tudtuk, hogy a thaiföldi áradás elég erősen befolyásolja a számítógéppiacot, hiszen a merevlemezek jelentős része készül ebben az országban. Emiatt már most kúsznak fel az árak, hiányra lehet számítani, ami legfájóbban állítólag majd 2012 első negyedévében lesz érezhető.

Az Apple, annak ellenére, hogy jelentős készletekkel rendelkezik, ugyanúgy érintett a kérdésben, és az első jelek már érezhetőek is. Az Appleinsider felfedezte, hogy a 2 terabájtos iMac szállítási ideje a szokásos 1-3 napról 5-7 hétre nőtt, vagyis karácsonyra nem rendelhet már senki ekkora háttértárral asztali gépet. A Mac Prók 2 terás opciója egyébként változatlan maradt, 3-5 nap között szállítanak.

A magyar Store-ban szintén látható a "2 terás iMac"-jelenség, egy terásak raktárról mennek, kettesek esetén a távoli jövőbe nyúlik a szálltás ideje.

Októberben Tim Cook együttérzését fejezte ki azokkal az emberekkel, akiket érint a katasztrófa, egyben jelezte, nem tudja, hogyan befolyásolja majd az Apple-t a dolog. Emiatt aggódom - mondta akkor.