Flickrt. Jó kis szó.

Már korábban is megfigyelhető volt a trend, hogy a népszerű képmegosztó oldalon az iPhone 4 veszi át az uralmat. Áprilisban a telefon a Nikon D90 után a második legnépszerűbb fotós eszköz volt, aztán át is vette a vezetést.

Az új hír viszont az, hogy az iPhone 4S még alig több mint egy hónapja van a piacon, és máris a második helyre tört a Flickr kamerás telefonokra szűkített népszerűségi listáján, egyedül az iPhone 4 előzi meg. Elmondható, hogy ezt a kategóriát abszolút az Apple uralja, a négy legnépszerűbb modell az Apple négy telefonja, ötödikként még felkerült a HTC EVO 4G is a listára. Egészen a következő iPhone megjelenéséig lehet ott.

Korábban írtam az iPhone 4 kamerája mögé szerveződött közösségekről és az appokról, amik jobban segítenek kihasználni a telefonban rejlő lehetőségeket. És ha a fotósok egyre inkább fényképezőgépként használnak az iPhone 4-re a "kéznél van" érzése, a tűrhető képek, az effektelési lehetőségek és a gyors megosztás miatt, az iPhone 4S-re még hatványozottabban igaz lesz ez. A megnövelt rekeszméret, a plusz lencse, a 8 megapixeles CMOS, a jobb minőségű képfeldolgozó processzor miatt sokaknak tényleg a fényképező funkció miatt lett must have az új iPhone.