Sokan azt hitték, itt a megváltás, és az Apple megoldja a valóban létező akkumulátorproblémát: ez most nem olyan, mint az antennagate volt, ami inkább tűnt viharnak a biliben, mint valós vészhelyzetnek. Az iPhone 4S gyors lemerülésére ugyanis tényleg sokan panaszkodnak, ezért is volt olyan fontos az iOS 5 első update-je, ami azonban nem oldotta meg tökéletesen a problémát, helyette létrehozott néhány újat.

Egyrészt számos olyan felhasználó akad, aki továbbra is a gyors merülésre panaszkodik, teljesen véletlenszerű, hogy az 5.0.1 kinek segített, és kinek nem. Sőt, az Appleblogon is akadtak olyan olvasók, akik azt vették észre, hogy az update előtt nem volt semmi gondjuk, a frissítés óta viszont gyorsan merül a mobil.

De más panaszok is érkeztek, amiket a 9to5Mac szedett össze: van, akinél a wifijel tűnt el, másnál a mikrofonnal jelentkeztek problémák, és olyan is akadt, aki az 5.0.1 óta a mobilhálózattal áll haidlábon.

Az Apple Support Forumot átnézve egy rakás panaszkodó felhasználóba botlunk, többségük persze továbbra is az akkumulátorteljesítményt siratja. Az Apple válasza erre az, hogy a frissítés a többség gondjait megoldotta, de tovább dolgoznak azon, hogy a hátrahagyott keveseknél se legyen gond az üzemidővel.

Nálatok mik a tapasztalatok?