A DigiTimes szerint a kaliforniai cég arra kérte távol-keleti beszállítóit, hogy fogják vissza a termelést és ütemezzék át az alkatrészek szállítását. Állítólag több tételt is átraktak az idei utolsó negyedévről 2012. első negyedévére, és átlagosan 10-15 százalékkal csökkentették a 2011. hátralévő részére vonatkozó megrendeléseket. A társaság várt nyeresége hasonló mértékben csökkenhet, hiszen a profit legnagyobb része az iPhone-ból és az iPadből származik.

A döntésre több magyarázat is van. Az egyik szerint egyszerűen nem viszik annyira a mobiltermékeket, mint várták, ezért kell visszafogni a gyártást. Ennek ellentmond, hogy az iPad 2 még mindig nagyon jól fogy, az iPhone 4S meg minden korábbi rekordot megdöntött, pillanatok alatt elfogy minden új piacon, hisztéria van a mobil körül.

Sokkal inkább arról lehet szó, hogy egyes partnerek nem tudják tartani az ütemtervet, ezért az Apple arra kéri a többieket, azok is fogják vissza a termelést, ha nem akarnak hetekig raktározni részegységhegyeket.