Az iPhone 4S bevezetésével egyidőben megkezdődtek az Apple fórumain a rövid akssiidő miatti reklamálások. A vásárlók úgy érezték, a telefon nem hozza az iPhone 4-nél megismert számokat. Konkrétan seperc alatt lemerül.

Pedig a probléma nem biztos, hogy telefonspecifikus. Az iDownloadBlog rájött egy trükkre: kikapcsolták az automatikus időzónabaállítást a telefonon, és jelentős változásokat tapasztaltak. Ez pedig szoftveres hibának tűnik, ami az iOS 5 óta létezhet.

A trükköt megismételték 4 különböző iPhone 4S-en, sőt egy iPhone 4-en és egy iPhone 3GS-en is tesztelték, állításuk szerint mindegyik esetben jelentősen javult a telefon ébrenléti hajlandósága.

A hibajavításig érdemes tehát kikapcsolni a szolgáltatást azoknak, akik hasonló problémát érzékelnek. Az ár: nem állítja át magát automatikusan a telefon, ha átmegyünk egy időzónán, viszont értékes órákat nyerhetünk. Itt találjátok: Settings > Location Services > System Services > Setting Time Zone. Magyarul: Beállítások > Helymeghatározás > Rendszerszolgáltatások > Időzóna beállítása.

Szóljatok, ha éreztek valami változást.