Egyenként sehogy. Indítsunk ezzel, és a legnagyobb fájdalmon túl vagyunk.

Valamiért a Photo Streamben tárolt képeket sem az eszközön, sem iPhotóban nem törölhetjük egyesével. Van azonban egy módja annak, hogy megszabaduljunk a képektől.

Ha elindítjuk az iCloud szolgáltatást, alapból minden képet, amit importálunk iPhotóba, felpakolja felhőbe, ahonnan az iOS-készülékek is láthatják őket. 30 napig megőrzi a fotókat a Photo Stream, és bizonyos esetekben kényelmetlen lehet, hogy egy-egy kényesebb felvételtől egyáltalán nem olyan könnyű megszabadulni, mint szeretnénk.

A megoldás: törölni kell a teljes Photo Stream mappát. Ehhez mentsük le az összes képet, ami csak felhőben lehet meg. Menjünk az iCloud.com weboldalra. Lépjünk be, kattintsunk jobb fent a nevünkre, majd az Advanced menüpont alatt nyomjuk meg az egyetlen gombot: Reset Photo Stream.

Miután megnyomtuk a gombot, látszólag még nem történik semmi, a képeket továbbra is láthatjuk az eszközökön. Ahhoz, hogy a képek azonnal el is tűnjenek az iPhotóból és az iPhone-ról, újra kell indítani a szolgáltatást mindenhol. Az iPhone-on ezt a iCloud-beállítások között tehetjük meg (Beállítások - iCloud). Kapcsoljuk ki a Photo Streamet (Fotóadatfolyamot), lépjünk be a fotók appba, és voilá, eltűnt. Kapcsoljuk vissza a szolgáltatást.

A számítógépen a System Preferences alatt találjuk az iCloud beállításait, a Photo Streamet vagy Fotóadatfolyamot itt is a fentihez hasonló módon kapcsoljuk ki, nézzünk át iPhotóba, majd vissza. Eltűntek a képek.

A beállítások között lehetőség van ezek után arra, hogy kikapcsoljuk a képeink automatikus felhőbe lövését, mondjuk így:

Ekkor csak azokat a képeket tölti fel, amiket mi húzunk át kézzel iPhotóban.