Az Apple vezetője 56 évesen halt meg rákban, családja körében.

Cége egy közleményben búcsúzott tőle:

Az Apple elvesztette látnokát, kreatív zsenijét, a világ pedig elvesztett egy fantasztikus embert. Akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy ismerhették őt és vele dolgozhattak, egy kedves barátot és egy inspiráló mentort vesztettek el. Steve egy olyan vállalatot hagyott maga mögött, amit csak ő tudott felépíteni, szelleme örökké meg fogja határozni az Apple-t.

A vállalat vezetősége is kiadott ez közleményt, amiben arról írnak, hogy a világ jobb hely lett Jobs munkájának hála.

Hozzátartozói röviden kommentálták Jobs halálhírét:

Steve családja körében hunyt el, békésen.

Tom Cook a következőt írta az Apple dolgozóinak:

Nagyon rossz hírt kell tudatnom veletek. Steve ma távozott közülünk. Nincsenek szavak, amikkel ki lehetne fejezni a halála miatt érzett szomorúságot és a hálát a lehetőségért, hogy vele dolgozhattam.

Bill Gates is kiadott egy közleményt:

Mély szomorúsággal vettem tudomásul Steve Jobs halálhírét. Harminc éve találkoztunk először, életünk több mint felében kollégák, versenytársak és barátok voltunk. A világ ritkán találkozik olyan nagy hatású emberrel, mint Steve Jobs, akinek munkáját még sok generáció érzi majd. Mérhetetlenül hiányozni fog.

Barack Obama, az amerikai elnök is megemlékezett:

Steve a legnagyobb amerikai újítók közt volt. Elég bátor, hogy másként gondolkozzon, elég merész, hogy azt higgye, meg tudja változtatni a világot és elég tehetséges ahhoz, hogy ezt meg is tegye. Azzal, hogy garázsából kiindulva felépítette a bolygó egyik legsikeresebb vállalatát, példázza az amerikai szellem találékonyságát. A világ egy látnokot vesztette el. És Steve sikerének legnagyobb bizonyítéka talán az, hogy a hírről rengetegen egy olyan eszközről értesültek, amit ő talált fel. Michellel sokat gondolunk Steve feleségére, Laurene-re, valamintcsaládjukra, és imádkozunk értük.

A hír lezárásaként nézzétek meg azt a videót, ami Steve Jobs híres stanfordi beszédéről készült, és amiben az Apple-ről, de leginkább az életről és a halálról beszélt a vezér. eFi-nek hála magyar felirattal: