Egyre érdekesebben alakul az idei iPhone-prototípus elvesztési ügye. A történet a már megszokott módon indult, egy Apple-alkalmazott állítólag elhagyta egy bárban az új telefon prototípusát, ami nem is lett meg, valaki megtartotta. A folytatás már meglepőbb volt, nemsokára már gyanúsított is akadt, akinél elmondása szerint a San Francisco-i rendőrség emberei tartottak házkutatást. Különös volt, hogy a rendőrök, miután semmit nem találtak, egy Apple-alkalmazott telefonszámát adták meg, hogy egyezkedjen. Egy volt rendőrét, Anthony Colonét.

Természetesen ez egy rakás kérdést vet fel, úgy tűnt, mintha a rendőrség az Apple-nek dolgozna, vagy még inkább, hogy Colon rendőrcimborái szabadnapjukon felöltöztek a szolgálati egyenruhába, és szívességből felforgattak egy házat.

Most a nyomozás tovább folyik, a San Francisco-i rendőrség nemrég a Cava22 bárban járt, ahonnan korábban eltűnt a prototípus. Elkérték a biztonsági rendszer felvételeit, viszont jóval korábbi videókat, mint a prototípus elvesztésének időpontja. A Cnet utánajárt a rendőrségen, ahol elmondták, ők egyáltalán nem is nyomozhatnak az elveszett iPhone 5 ügyében, hiszen az Apple részéről nem érkezett feljelentés. Áldozat nélkül pedig nincs bűntény sem.

Sokkal valószínűbb, hogy a rendőrség a "beépített" rendőrök után nyomoz ugyanabban a bárban, ahol lába kelt a telefonnak, ami egyre rejtélyesebbé teszi az ügyet.

Lassan film készülhet belőle, Matt Damon lenne a nyomozás vezetője, Leonardo Di Caprio pedig a motivációt vesztett, beépített zsaru. A bár tulajdonosa Robert de Niro, aki egyébként szintén rendőr volt, de mára már csak az a kívánsága, hogy hagyják végre békén. Meg ilyenek.