Eddig ugye a Samsung szállította az Apple-nek az A4 és A5 SoC-eket, de a két cég jelenleg pont a mobileszközök miatt rúgta össze a port a bíróságon, vagyis az Apple-nek sem érdeke, hogy a koreai céghez továbbra is annyi szállal kötődjön, mint eddig, vagy hogy rábízza a következő iPhone processzorának terveit, gyártását.

Most viszont már az is megvan, ki az utód. A Digitimes szerint az Apple mobilprocesszorait ezentúl a TSMC, vagyis a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company gyártja majd, beleértve az A4, A5 és A6-os processzorokat is. Ez utóbbit 28 és 20 nanométeres technológiával készítik majd a pletyka szerint.

Az árakról, részletekről nem tudni semmit, hiszen egyik fél sem erősítette meg a hírt, mindenesetre a lap tudni véli: a megállapodás úgy született, hogy a TSMC profitábilitására hatalmas behatást nem tesz az Apple-lel aláírt új megállapodás. Mondjuk egy 14 milliárd dolláros éves bevétellel működő cégről beszélünk. Vagyis ne egy pehelysúlyú játékost képzeljünk el, a fenti kijelentés nem arra utal, hogy az Apple-cuccokon alig van nekik profit, inkább azt, hogy az Apple-lel is sikerült elérni a többi partnerrel elért profitszintet.