Elég brutális számok jelentek meg a tabletpiac második negyedévéről az IDC jóvoltából, amikből kiderül, hogy továbbra is az Apple a szegmens meghatározó játékosa 68,3 százalékos részesedéssel. Viszonylag könnyű kiszámolni, hogy 31,7 százalék jut mindenki másnak, ennél már csak a Windows dominanciája nyomasztóbb az informatikában.

A piac egésze szárnyalt egyébként, az eladások 88,9 százalékkal növekedtek egy negyedév, 303,8 százalékkal egy év alatt, konkrét darabszámokat is emlegetve egyébként 9,3 millió iPadről beszélünk.

Érdekesség, hogy az Apple még növelni is tudta részesedését, az előző negyedévben ugyanis még csak 65,7 százalékon állt a gyártó. Vegyük észre, hogy egy eszeveszett sebességgel növekvő piacon tudta másodpercenként felbukkanó konkurensek közt növelni részesedését az Apple. Az IDC felmérése szerint az új szereplő RIM közepesen kezdett, és a piac 4,9 százalékát tudta megszerezni, ennek, és az iPad erősödésének hála azonban visszaesett az Android növekedése: 26,8 százalékot szerzett meg az előző negyedévi 34 százalék után.

Ugyanakkor a piackutató arra számít, hogy év végére az Apple piaci részesedése 50 százalék közelébe mérséklődik, míg az Android növekedése várhatóan megugrik, például az Amazon új tabletjének hála. Amiről egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy baromi sokat adnak majd el belőle, _ha_ jó lesz és _ha_ olcsó lesz. Egyelőre azonban semmi sem bizonyítja, hogy egy olcsó, jó készülékkel tervezi meglepni a piacot az Amazon.