A Munster és Piper Jaffray is elég kemény negyedévet jósol az Apple-nek az NPD-től származó, tehát jellemzően megbízhatónak minősülő adatok alapján. A kiskereskedelmi eladásokat vizsgáló cég komoly növekedésről számolt be az elmúlt két hónapban, így a szeptemberrel záródó negyedévben akár 4,6 milliónál több gépet is értékesíthet az Apple, de még a konzervatív Wall Street-i elemzések is 4,5 milliós darabszámról szólnak.

Akármelyik szám is jön be, rekord lesz: mostanáig a tavaly karácsonyi szezonban adták el a legtöbb Macet az Egyesült Államokban, de még akkor is csak 4,1 millióig jutott a társaság, amin most akár tíz százalékkal is átléphetnek az új eladások.

Az elemzők egyetértenek abban, hogy a tavalyi év azonos időszakához mért 22 százalékos növekedés elsősorban az új MacBook Aireknek köszönhető, amikből tényleg lehet, hogy az Apple legsikeresebb laptopjai válnak.

Az iPodok forgalma persze erőteljesen visszazuhant, 7-7,7 millió fogyhatott belőlük, ami 16 százalékos éves visszaesést mutat, azonban az elemzők ennél jóval súlyosabb gyengülésre számítottak. Szóval összességében még ez is jó hír.