Az Appleinsider többé-kevésbé biztosra veszi, hogy a most kiszivárgott információkban már nyugodtan bízhatunk: azokra biztosan lehet számítani a következő hetekben. Hogy nyomatékot adjon a híreknek, még a Breaking-taget is odatette a címek mellé, lássuk, mit találtak ennyire fontosnak.

Az egyik az iOS 5 Golden Master verziójának megjelenésével kapcsolatos, ami a lap szerint a szeptember 23-ával kezdődő héten fog érkezni, tehát legkésőbb szeptember harmincadikán, két és fél hét múlva már a megjelenés előtti utolsó állapotban lesz az operációs rendszer. Pont időben, mert október közepén fut be az új iPhone és iPod touch az Appleinsider szerint.

A tömeggyártás állítólag már augusztus végén megindult, és mostanra milliónyi iPhone várja, hogy becsomagolják őket. Azért nem sikerült még dobozba rakni a mobilokat, mert egyszerűen nincs kész az operációs rendszer, így a telepítés még hátravan.

Maga a hardver egyébként a legtöbb forrás szerint továbbra sem fog nagyon különbözni az iPhone 4-esétől, legalábbis a külső kialakítás ugyanolyan marad, éppen ezért volt mérnöki bravúr a 8 megapixeles kamera beerőltetése az 5 megapixeles helyére. A forma, a külső ugyanaz marad, még ha az antennarendszeren változtattak is, hogy kevésbé legyen az érintésre érzékeny a telefon. A mobil memóriája állítólag 512 megabájt marad, egyébként meg az iPad 2 hardverét fogjuk megkapni, ami elég nagy lendületet adhat a teljesítménynek.

Elég csak megnéznünk azt a táblázatot, ami a most kapható leggyorsabb mobil grafikai sebességét helyezi perspektívába: kiderül, hogy a Samsung Galaxy S 2 jóval gyorsabb konkurenseinél, négyszer ráver az iPhone 4-re, de az 5-ösre, ami ugye a csúcson álló iPad 2 teljesítményét hozhatja, aligha.