Nem, hiába írjátok be az AppStore-ba, hogy "Flash", továbbra is csak az elemlámpás appokat látjátok. Nem lehet telepíteni az Adobe valamilyen lejátszóját a készülékre, de erre nincs is szükség: nem az Apple lépett, és nem is az iPhone vagy az iPad változott meg. Trükk van, méghozzá elegáns.

Az Adobe ugyanis bemutatta a Flash Media Server 4.5 és Flash Access 3.0 szoftvereit, amiknek új képessége, hogy az iOS-be is elhozza a flash-videók megtekintésének lehetőségét. Az iOS pedig egy rohadt nagy piac, szóval a lépés már igencsak érett.

Az Adobe azt találta ki, hogy az iOS-készülékek streamelhetik a szerverről a tartalmat, amit az átalakít, és a megfelelő formátumban tálal a számukra. Más szóval az Adobe megoldása lehetővé teszi, hogy real time újracsomagolják a tartalmat, és megváltoztassák a protokollt, hogy kiszolgálják az olyan eszközöket is, mint az iPhone vagy az iPad. A felhasználó meg csak annyit vesz észre ebből, hogy a videó MEGY. Más szóval it just works.

A leírás:

With Adobe Flash Media Server 4.5, media publishers now have a single, simple workflow for delivering content using the same stream to Flash-enabled devices or to the Apple iPhone and iPad."

In other words, Adobe's solution repackages content in real-time, changing the protocol to suit the target device, HTTP Dynamic Streaming or HLS, for example. This should mean that iOS devices will get much of the advantages of Flash video support, without the processor degradation and battery life cost of the format in use on other devices.