Az Apple szombaton emailben értesítette az egyesült államokbeli fejlesztőket, hogy az iTunes Match újra elérhető. Erre az után került sor, hogy nemrég, a bétaindítás után nem sokkal lezárták a regisztrációs lehetőséget. Sajnos azonban úgy tűnik, a mostani nyitásnál sem éppen zökkenőmentes a rendszer.

Az iTunes Match végigböngészi az iTunesban tárolt zenéinket, és amiket nem az iTunes Store-ból vásároltunk, automatikusan letölti a gépünkre 256 Kbps DRM-mentes AAC formátumban. Ezután ez a tartalom az iCloudban is tárolható lesz az 5 gigabájtos, ingyenes tárhely felett, az iTunes Store-ból elérhető zenék ugyanis nem számítanak be ebbe.

Csakhogy a dolog erőforrásigényes, még akkor is, ha a számítások nagy részét nyilván a felhasználó gépén végzik. Viszont az adatok feldolgozása, az esetenként irdatlan mennyiségű adat kiválogatása és mozgatása láthatóan megfekteti az Apple szervereit. Egyes fejlesztőknek megy, mások sokadik próbálkozásra tudják beindítani. És hol van ez a teszt ahhoz, amikor nemsokára Apple-felhasználók milliói szakadnak rá a szolgáltatásra, nyilván egyszerre.

Hiába béta, meg tesztelés, a fejlesztőknek így is be kell fizetniük 25 dollárt az iTunes Match-ért. Kérdés, hogy ha éles lesz a dolog, hányan kérik vissza a pénzt fél nap sikertelen próbálkozás után.

Persze, legyünk pozitívak. Haj-rá.