Az Apple új állást hirdetett meg weboldalán, vezetőt keresnek a New Product Security, vagyis az új termékek védelmi vonalának élére. A leírás szerint az állást betöltőnek kell felelnie a ki nem adott termékek biztonságáért, neki kell kezelnie az ezzel járó kockázatokat, irányítani a biztonságiakat.

Talán nem is kell mondani, mennyire időszerű ez az álláshirdetés azután, hogy az Apple két év alatt a második iPhone prototípusát veszíti el, még akkor is, ha sokak szerint ez szándékos, a reklámkampány része. Ez esetben az állásinterjún valami ilyesmi lesz: "Mi lenne a feladatom?" "Sétálgasson a kerítés mellett, jövőre pedig, amikor ismét elveszik egy iPhone, azonnal kirúgjuk".

Az Apple-nél egyébként eléggé komolyan veszik a biztonságot - ki hinné -, ez a mostani iPhone 5 prototípus elhagyásával kapcsolatban is kiderült. Ugyanis amikor múlt héten egy Bernal Heights-i gyanúsítottnál kutattak az elveszett telefon után, a San Francisco-i rendőrség is részt vett az akcióban. Semmit sem találtak, de átadtak egy telefonszámot, ahol megbeszélheti valakivel, hogy visszaadja a telefont 300 dollárért. Felhívták állítólag a számot, amin egy bizonyos Anthony Colon jelentkezett be. Ő korábban a San Jose-i rendőrségen dolgozott őrmesterként, a LinkedIn profilja szerint most pedig Apple Senior Investigator a titulusa Cupertinóban. Apple-nyomozó. A profilt azóta törölték.

Hát ilyen munkahelyek vannak arrafelé.